Comisia Nationala a Valorilor Mobiliare (CNVM) a fost aleasa ca membru in cadrul Comitetului Director de Tranzitie al IOSCO – Organizatia Internationala a Reglementatorilor de Valori Mobiliare.
“Prin depunerea candidaturii pentru Comitetul Director al IOSCO in acest an, CNVM si-a asumat sa contribuie la indeplinirea obiectivelor strategice ale IOSCO si sa reprezinte interesele, nevoile, activitatile si opiniile regiunii Europei de Sud-Est in cadrul acestui organism”, se mentioneaza intr-un comunicat de presa al CNVM.

IOSCO este organizatia internationala care reuneste institutiile de reglementare a pietelor de capital din intreaga lume, membrii ei reprezentand 95% din bursele din intreaga lume.

Comitetul director al IOSCO va avea rol executiv, printre atributiile permanente ale acestei structuri numardandu-se stabilirea programului annual de activitati si a bugetului anual, numirea Secretarului General si intocmirea agendei pentru reuniunea Comitetului Presedintilor, forul superior de conducere al IOSCO.

Abonează-te pe

Calculator Salariu: Află câți bani primești în mână în funcție de salariul brut »

Despre autor
Ionut Sisu
Ionuț Șișu scrie pentru Wall-Street.ro din anul 2011, iar în prezent ocupă funcția de redactor-șef adjunct . El și-a început activitatea în presă în 2007, în departamentul de limbă engleză al Mediafax monitorizare. În perioada 2008-2009, Ionuț a acoperit domeniile piețe de capital și finanțe personale în cadrul Business Standard, publicația de afaceri a trustului Realitatea-Cațavencu. După o scurtă perioada de timp în cadrul Corect...

Te-ar putea interesa și:



Mai multe articole din secțiunea Piețe de capital »



Setari Cookie-uri