Consiliul de Administratie al Transelectrica (TEL) a decis marti inlocuirea lui Octavian Lohan din functia de director general al companiei cu Marius Ion Mateescu, seful Directiei Planificare, Dezvoltare RET si Accesare Fonduri Europene, scrie Mediafax.

"In baza deciziei Consiliului de Administratie, intrunit in sedinta in data de 29 mai, domnului Octavian Lohan ii inceteaza mandatul privind exercitarea atributiilor functiei de director general al Transelectrica SA si isi reia activitatea in functia detinuta anterior in cadrul companiei. Domnul Marius Ion Mateescu va exercita atributiile functiei de director general al Transelectrica SA pana la ocuparea functiei de conducere in conditiile OUG nr. 109/2011 privind guvernanta corporativa a intreprinderilor publice", se arata intr-un raport al companiei, remis Bursei.

Lohan a ocupat anterior functia de director general adjunct al companiei.

El a fost numit in februarie director general, in locul lui Horia Hahaianu, revocat la solicitarea premierului de la acea data, Mihai Razvan Ungureanu, pentru proasta comunicare in privinta resurselor de energie disponibile.

Transelectrica este controlata de stat, prin Ministerul Economiei.


Te-ar putea interesa si:


Mai multe articole din sectiunea Piete de capital »
Ascultă primul podcast de FinTech și digital banking din piață.

Citeste si
Sebastian Burduja isi da demisia din board-ul Transelectrica