SSIF Broker (BRK), singura casa de brokeraj listata pe Bursa de Valori Bucuresti (BVB), isi va relansa website-ul si platforma de tranzactionare pe Cluj Arena, al doilea cel mai important stadion din Romania.
“Din pacate este cam greu sa umplem un stadion cu investiori in Romania, asa ca evenimentul va avea loc in sala de conferinte a stadionului. Am ales aceasta locatie la recomandarea unei firme de publicitate si pentru chiria foarte competitiva”, spune Grigore Chis, seful Broker Cluj.
Evenimentul va fi realizat in colaborare cu Bursa din Sibiu.

Chis spune ca noua platforma le va oferi clientilor posibilitatea sa tranzactioneze pe 90 de piete internationale, casa de brokeraj urmand sa se concentreze in viitor pe acest segment si pe imprumuturile in marja.

In prezent, circa 85% din afacerile Broker provin din tranzactiile intermediate sau facute pe Bursa din Bucuresti, restul provenind din deal-urile facute pe bursele din Sibiu si Viena.

Directorul general al BRK spune insa ca vrea sa reduca dependenta de tranzactiile intermediate pe BVB sau facute de proprii traderi pe contul house al societatii.

“Aproape toate veniturile Broker sunt sub semnul incertitudinii in momentul de fata pentru ca suntem dependenti de piata romaneasca. Din pacate cand pe BVB cand sunt cresteri este o mare veselie, insa atunci cand vin scaderile nu ai cum sa iesi repede si astfel inregistram pierderi. declara Grigore Chis.

Seful Broker Cluj a mai adaugat ca dupa ce noua platforma va fi lansata, BVB va reprezenta circa 15% din business-ul firmei.

“De asemenea, vreau ca 80% din veniturile firmei sa vina din intermedierea tranzactiilor, si doar 20% din speculatiile pe care le facem pe cont propriu, fata de situatia exact opusa din prezent. Veti vedea un alt tip de brokeraj in Romania; vrem sa fim prima societate de intermediere autorizata care sa reprezinte o concurenta serioasa pentru platformele de Forex si CFD-uri aparute peste noapte in Romania si nereglementate de CNVM”, spune Chis.

Broker Cluj a facut un profit net de 4,2 milioane lei in primul trimestru al anului, aproape dublu fata de perioada similara din 2011, beneficiind de cresterea puternica a bursei din T1.

Societatea este evaluata in prezent pe BVB la 32,7 milioane lei (7,1 milioane euro), asta dupa ce pe maximele din 2007, capitalizarea companiei depasise 60 milioane euro.

Sursa imagine: clujarena.ro

Abonează-te pe

Calculator Salariu: Află câți bani primești în mână în funcție de salariul brut »

Despre autor
Ionut Sisu
Ionuț Șișu scrie pentru Wall-Street.ro din anul 2011, iar în prezent ocupă funcția de redactor-șef adjunct . El și-a început activitatea în presă în 2007, în departamentul de limbă engleză al Mediafax monitorizare. În perioada 2008-2009, Ionuț a acoperit domeniile piețe de capital și finanțe personale în cadrul Business Standard, publicația de afaceri a trustului Realitatea-Cațavencu. După o scurtă perioada de timp în cadrul Corect...

Te-ar putea interesa și:



Mai multe articole din secțiunea Piețe de capital »



Setari Cookie-uri