Chiar daca evita sa mentioneze un interval de timp in care Hidroelectrica ar putea sa fie adusa pe bursa, Tom Attenborough, managing director Europa Centrala si de Sud-Est in cadrul Citigroup, banca de investitii implicata in IPO-ul companiei de energie, spune ca in prezent conditiile de piata sunt foarte dificile.

Din luna mai suntem intr-o zona a dezastrului. Am vazut listari si tranzactii amanate sau esuate atat in Europa de Est cat si in tari dezvoltate precum Germania. Ca sa gasesti acum investitori trebuie trebuie sa iti suni toti prietenii si sa te uiti sub toate pietrele”, a declarat Attenborough, in cadrul unei conferinte organizata de avocatii de la Musat si Asociatii.

Acesta adauga faptul ca „daca pietele nu fac implozie” in urmatoarele luni, „ne putem astepta sa vedem in a doua parte a anului privatizarile promise de statul roman”.

Inainte de caderea Guvernului Boc, listarile Romgaz si Hidroelectrica erau programate pentru al doilea semestru din acest an. Dupa schimbarea cabinetului si inrautatirea conditiilor de pe burse in cel de-al doilea trimestru, reprezentantii Guvernului Ponta nu au mai dat niciun termen clar pentru realizarea ofertelor, chiar daca oficial nimeni nu a spus ca acestea vor fi amanate.

Cele mai apropiate oferte publice erau cele de la Transgaz si Tarom. Prospectele preliminate ale ambelor oferte sunt deja aprobate de catre CNVM, iar ofertele urmau sa aiba loc in iunie. In prezent, nu se stie daca acestea se vor face in iunie, sau daca au fost puse pe stand-by de catre reprezentantii OPSPI.

Sursa imagine:
freedigitalphotos.net


Te-ar putea interesa si:


Mai multe articole din sectiunea Piete de capital »Citeste si
CBRE: Romania, cea mai competitiva tara din regiune, dar nu si ieftina