Chiar daca evita sa mentioneze un interval de timp in care Hidroelectrica ar putea sa fie adusa pe bursa, Tom Attenborough, managing director Europa Centrala si de Sud-Est in cadrul Citigroup, banca de investitii implicata in IPO-ul companiei de energie, spune ca in prezent conditiile de piata sunt foarte dificile.
Din luna mai suntem intr-o zona a dezastrului. Am vazut listari si tranzactii amanate sau esuate atat in Europa de Est cat si in tari dezvoltate precum Germania. Ca sa gasesti acum investitori trebuie trebuie sa iti suni toti prietenii si sa te uiti sub toate pietrele”, a declarat Attenborough, in cadrul unei conferinte organizata de avocatii de la Musat si Asociatii.

Acesta adauga faptul ca „daca pietele nu fac implozie” in urmatoarele luni, „ne putem astepta sa vedem in a doua parte a anului privatizarile promise de statul roman”.

Inainte de caderea Guvernului Boc, listarile Romgaz si Hidroelectrica erau programate pentru al doilea semestru din acest an. Dupa schimbarea cabinetului si inrautatirea conditiilor de pe burse in cel de-al doilea trimestru, reprezentantii Guvernului Ponta nu au mai dat niciun termen clar pentru realizarea ofertelor, chiar daca oficial nimeni nu a spus ca acestea vor fi amanate.

Cele mai apropiate oferte publice erau cele de la Transgaz si Tarom. Prospectele preliminate ale ambelor oferte sunt deja aprobate de catre CNVM, iar ofertele urmau sa aiba loc in iunie. In prezent, nu se stie daca acestea se vor face in iunie, sau daca au fost puse pe stand-by de catre reprezentantii OPSPI.

Sursa imagine:
freedigitalphotos.net

Abonează-te pe

Calculator Salariu: Află câți bani primești în mână în funcție de salariul brut »

Despre autor
Ionut Sisu
Ionuț Șișu scrie pentru Wall-Street.ro din anul 2011, iar în prezent ocupă funcția de redactor-șef adjunct . El și-a început activitatea în presă în 2007, în departamentul de limbă engleză al Mediafax monitorizare. În perioada 2008-2009, Ionuț a acoperit domeniile piețe de capital și finanțe personale în cadrul Business Standard, publicația de afaceri a trustului Realitatea-Cațavencu. După o scurtă perioada de timp în cadrul Corect...

Te-ar putea interesa și:



Mai multe articole din secțiunea Piețe de capital »



Setari Cookie-uri