Consiliul de Administratie al combinatului chimic Oltchim (OLT) i-a numit joi administratori provizorii pe Mihai-Radu Saptefrati si Nicolae Rotileanu, dupa demisiile lui Karoly Borbely si Adrian-Catalin Bulboaca.

Saptefrati si Rotileanu vor ocupa aceasta pozitie pana la desemnarea unor noi administratori de catre AGA Oltchim, se arata intr-un raport al companiei remis Bursei, citat de Mediafax.

Avocatul Adrian-Catalin Bulboaca, managing partner al firmei de avocatura Bulboaca si Asociatii, si Karoly Borbely, fost secretar de stat in Ministerul Economiei, au demisionat in iunie din pozitiile de administrator provizoriu, respectiv presedinte CA, ambii invocand motive personale.

Rotileanu, fost consilier de stat al premierului Calin Popescu Tariceanu, a fost numit la finele lunii mai in functia de secretar de stat in cadrul Ministerului Economiei, unde l-a inlocuit pe Karoly Borbely. El a mai facut parte din Consiliile de Administratie la Loteria Romana, Hidroelectica, Compania Nationala "Administratia Porturilor Maritime" si Fondul Proprietatea.

Mihai-Radu Saptefrati a fost membru al Consiliului National de Integritate si a activat ca administrator la companii precum Electrica, Romarm sau Romaero.

Oltchim se numara printre primele companii de stat care vor avea management privat.

Statul detine, prin Ministerul Economiei, 54,8% din titlurile combinatului chimic.

Potrivit celor mai recente date, in actionariatul Oltchim se mai regasesc compania germana PCC SE, care detine 18,3% din actiuni, si fondul de investitii Carlson Ventures, inregistrat in Marea Britanie, cu 14,02% din titluri, prin intermediul Nachbar Services.

Actiunile Oltchim, listate la BVB, au inchis sedinta de joi la pretul de 0,65 lei, in scadere cu 8,45%. La aceasta cotatie, combinatul are o capitalizare de 223 milioane de lei (50,7 milioane de euro).


Te-ar putea interesa si:


Mai multe articole din sectiunea Piete de capital »Citeste si
Chimcomplex Borzesti, oferta pentru preluarea activelor Oltchim