Bogdan Patriniche, Head of Structured Funding & Hedging Solutions la Delphi Securities, este favorit pentru preluarea pozitiei de director general al Bursei de Valori Bucuresti, confom surselor wall-street.ro.


Update marti, ora 22.30: Bogdan Patriniche a acceptat sa preia pozitia de director general al BVB, marti dupa-amiaza, au declarat pentru Mediafax surse din piata de capital.

Managerul este stabilit in Londra de aproape 20 de ani. Conform site-ului Delphi Securities, managerul este specialist in piete de capital, cu focus pe instrumente cu venit fix, marfuri si valute, are un master in finante (MiF) la London Business School si este absolvent al Ecole Nationale D’Administration (ENA), in Paris.

Anterior Delphi Securities, a lucrat la BERD, intre 1993 si 1997 si apoi la NBGI, pe proiecte diverse de piete de capital in CEEMENA. Conform unui articol publicat de Voci pentru Romania in 2010, Patriniche era, la acel moment, si guvernatorul unei universitatii din Marea Britanie si a initiat o organizatie de caritate, Romanian Education Trust, care finanteaza romanii acceptati la primele zece MBA-uri din Europa.

Aceleasi surse mai spun ca intre Patriniche si Radu Furnica, presedintele companiei de executive search angajata sa gaseasca CEO-ul BVB, ar exista o relatie mai veche de colaborare. Oficial, indiciile sunt foarte putine: conform site-ului romaninuk.net, ambii au participat, in 2010, la a treia editie a Conferintei Studentilor, Prefesorilor si Cercetatorilor Romani din Marea Britanie.

Surse apropiate situatiei au mai declarat ca discutiile cu Patriniche se afla pe ultima suta de metri, sansele sale fiind de 70%. Tot pe lista scurta se afla si Adrian Ion, director al European Finance Protego Real Estate Investors si co-presedinte Citylink, conform romaninuk.net.
Acesta ar fi cotat, insa, cu sanse mai mici.

Discutiile privind noul director au creat si tensiuni in Consiliul de Administratie al BVB, au mai spus sursele citate.

La jumatatea lunii iunie, Radu Furnica a declarat pentru wall-street.ro ca "procesul de selectie a decurs foarte bine si momentul anuntului oficial se apropie".

La jumatatea luni martie, in momentul inceperii procesului de selectie, Radu Furnica declara ca vizeaza comunitatile de romani din mai multe tari, de la Statele Unite ale Americii pana la Paris, cu focus pe Europa.

“Eu am o ambitie personala sa fie roman – nu vad cum CEO-ul Bursei ar putea merge in Botosani sa vanda finantare prin bursa daca nu vorbeste limba romana”, a declarat Radu Furnica.

Viitorul director trebuie sa fie un foarte bun cunoscator al pietei si sa aiba o capacitate de comunicare ireprosabila, sa fie capabil sa comunice eficient cu absolut toti partenerii si participantii. De asemenea, directorul trebuie sa aiba capacitatea de a fi eficace in sensul transformarii deciziilor boardului.

Salariul viitorului CEO va fi decis in functie de mai multe criterii. Pentru un manager strain, oficialii BVB ar fi dispusi sa plateasca pana la 10.000 de euro/luna.

Sursa foto: Voci pentru Romania

Abonează-te pe

Calculator Salariu: Află câți bani primești în mână în funcție de salariul brut »

Despre autor
Wall-Street.ro este un cotidian de business fondat în 2005, parte a grupului InternetCorp, unul dintre cei mai mari jucători din industria românească de publishing online.Pe parcursul celor peste 15 ani de prezență pe piața media, ne-am propus să fim o sursă de inspirație pentru mediul de business, dar și un canal de educație pentru pentru celelalte categorii de public interesate de zona economico-financiară.În plus, Wall-Street.ro are o experiență de 10 ani în organizarea de evenimente B2B, timp în care a susținut peste 100 de conferințe pe domenii precum Ecommerce, banking, retail, pharma&sănătate sau imobiliare. Astfel, am reușit să avem o acoperire completă - online și offline - pentru tot ce înseamnă business-ul de calitate.

Te-ar putea interesa și:



Mai multe articole din secțiunea Piețe de capital »



Setari Cookie-uri