Bursa de la Bucuresti a scazut nesemnificativ, cu 0,12%, intr-o piata linistita si in care cei mai multi investitori au continuat sa lipseasca de la tranzactionare in asteptarea votului din Parlament pentru suspendarea presedintelui Traian Basescu.
Spre deosebire de jucatorii de pe piata interbancara, unde cursul de schimb leu/euro a urcat la un nou maxim istoric, de 4,4500 lei/euro, investitorii de la BVB nu au mai reactionat la tensiunile politice, ci au preferat sa astepte rezultatul votului din Parlament si abia apoi vor stabili ce pozitii vor lua, relateaza Mediafax.

Dezbaterea si votul din Parlament au inceput dupa inchiderea pietei principale a Bursei.

La inchidere, indicele BET, al celor mai lichide zece actiuni, era in scadere cu 0,0,59%, in timp ce titlurile companiilor din sectorul energetic mentineau indicele BET-NG in imediata apropiere a nivelului de la finalul sedintei de joi.

In acelasi timp, actiunile celor cinci SIF-uri si titlurile Fondului Proprietatea (FP) plasau indicele BET-FI cu 0,47% sub ziua precedenta.

Indicele extins al Bursei, BET-XT, a scazut cu 0,58%. Indicele reflecta evolutia primelor 25 de actiuni romanesti in functie de lichiditate, inclusiv SIF-urile si Fondul Proprietatea.

Totodata, noul indice al BVB, BET-BK, a coborat cu 0,93%. BET-BK cuprinde cele mai lichide 25 de actiuni, inclusiv titlurile bancii austriece Erste (EBS).

Investitorii au transferat in total actiuni de doar 9,7 milioane lei (2,1 milioane euro), valoare cu 38% sub rulajul sedintei precedente, de 15,7 milioane lei (3,5 milioane euro).

Aproape doua treimi din lichiditate au fost asigurate de actiunile Fondului Proprietatea, care au consemnat operatiuni de 6,2 milioane lei.

Cea mai mare parte a rulajului a fost asigurata de un deal in valoare de 4,6 milioane lei. Tranzactia negociata a fost realizata la 0,46 lei, cu 0,22% sub inchiderea de joi. La acelasi pret au incheiat titlurile si pe piata principala.

La inchiderea sesiunii de la Bucuresti, bursele vest-europene erau in scadere cu pana la 1,2%. Pietele au fost afectate de publicarea unor date sub asteptari de pe piata americana a muncii, care au amplificat temerile ca ritmul de crestere economica incetineste.
Abonează-te pe

Calculator Salariu: Află câți bani primești în mână în funcție de salariul brut »

Despre autor
Wall-Street.ro este un cotidian de business fondat în 2005, parte a grupului InternetCorp, unul dintre cei mai mari jucători din industria românească de publishing online.Pe parcursul celor peste 15 ani de prezență pe piața media, ne-am propus să fim o sursă de inspirație pentru mediul de business, dar și un canal de educație pentru pentru celelalte categorii de public interesate de zona economico-financiară.În plus, Wall-Street.ro are o experiență de 10 ani în organizarea de evenimente B2B, timp în care a susținut peste 100 de conferințe pe domenii precum Ecommerce, banking, retail, pharma&sănătate sau imobiliare. Astfel, am reușit să avem o acoperire completă - online și offline - pentru tot ce înseamnă business-ul de calitate.

Te-ar putea interesa și:



Mai multe articole din secțiunea Piețe de capital »



Setari Cookie-uri