Un pachet de actiuni reprezentand aproape 0,73% din titlurile Fondului Proprietatea (FP) a fost transferat la mijlocul sedintei bursiere de marti, printr-un deal in valoare de 46,7 milioane lei (10 milioane euro).
Titlurile au fost cedate la ora 13:21 si operatiunea a fost efectuata la pretul de 0,467 lei, cu doar 0,06% sub inchiderea de luni, potrivit Mediafax.

La momentul respectiv, pe piata principala actiunile Fondului Proprietatea avansau cu 0,15%, la 0,468 lei, pe un rulaj de aproape 1,1 milioane lei.

La cateva minute dupa realizarea tranzactiei negociate, cotatia din piata principala a scazut la 0,467 lei.

Raporat la pretul la care a fost efectuat deal-ul, capitalizarea Fondului este de 6,434 miliarde lei (1,386 miliarde euro).

Fondul Proprietatea este o societate de investitii de tip inchis, infiintata in 2005 pentru despagubirea persoanelor ale caror proprietati au fost confiscate abuziv de statul comunist si sunt imposibil de retrocedat in natura. FP a fost listat la Bursa de Valori Bucuresti in ianuarie 2011, iar in acest an ar putea fi cotat si la bursa de la Varsovia.

La finele lunii iunie, investitorii institutionali straini detineau cumulat 48,75% din titlurile Fondului. Cei mai mari actionari ai Fondului Proprietatea sunt fondul american de hedging Elliott Associates, care la finalul lunii martie controla indirect 13,91% din actiuni, si City of London (9,8%).

Cel mai mare actionar persoana fizica, Georgia Palade van Dusen, nepoata fostului industrias Nicolae Malaxa, detinea la mijlocul lunii mai un pachet reprezentand 4,93% din actiuni.
Abonează-te pe

Calculator Salariu: Află câți bani primești în mână în funcție de salariul brut »

Despre autor
Wall-Street.ro este un cotidian de business fondat în 2005, parte a grupului InternetCorp, unul dintre cei mai mari jucători din industria românească de publishing online.Pe parcursul celor peste 15 ani de prezență pe piața media, ne-am propus să fim o sursă de inspirație pentru mediul de business, dar și un canal de educație pentru pentru celelalte categorii de public interesate de zona economico-financiară.În plus, Wall-Street.ro are o experiență de 10 ani în organizarea de evenimente B2B, timp în care a susținut peste 100 de conferințe pe domenii precum Ecommerce, banking, retail, pharma&sănătate sau imobiliare. Astfel, am reușit să avem o acoperire completă - online și offline - pentru tot ce înseamnă business-ul de calitate.

Te-ar putea interesa și:



Mai multe articole din secțiunea Piețe de capital »



Setari Cookie-uri