Oferta publica initiala (IPO) prin care clubul englez de fotbal Manchester United se va lista pe Bursa de la New York va lua startul peste doar cateva zile, potrivit unor surse apropiate tranzactiei si citate de Euro News.
IPO-ul va avea o valoare de circa 300 mil. dolari, clubul din Manchester urmand sa fie astfel evaluat la circa 3 miliarde de dolari. Aceleasi surse avertizeaza ca oferta ar putea sa fie amanata in cazul in care conditiile din piata se inrautatesc.

S&P 500, unul dintre principalii indici care urmaresc evolutia bursei americane, a scazut miercuri pentru a patra sedinta consecutiva pe fondul temerilor privind amplificarea crizei datoriilor din Europa, dar si din cauza unor rezultate financiare sub asteptari anuntate de companiile americane.

Daca IPO-ul s-ar desfasura conform actualului plan, pret ofertei ar urma sa fie anuntat in cea de-a doua saptamana din luna august.
Familia Glazer a preluat controlul asupra clubului in 2005, de la acel moment principala problema a Manchester United fiind cresterea datoriilor (in prezent estimate la 658 mil. dolari).

Patronii americani ai Manchester isi vor mentine controlul asupra clubului si dupa listare folosindu-se de structura duala a tipului de actiuni emise. Actiunile familiei Glazer vor avea de 10 ori puterea de vot a titlurilor obisnuite.

Abonează-te pe

Calculator Salariu: Află câți bani primești în mână în funcție de salariul brut »

Despre autor
Wall-Street.ro este un cotidian de business fondat în 2005, parte a grupului InternetCorp, unul dintre cei mai mari jucători din industria românească de publishing online.Pe parcursul celor peste 15 ani de prezență pe piața media, ne-am propus să fim o sursă de inspirație pentru mediul de business, dar și un canal de educație pentru pentru celelalte categorii de public interesate de zona economico-financiară.În plus, Wall-Street.ro are o experiență de 10 ani în organizarea de evenimente B2B, timp în care a susținut peste 100 de conferințe pe domenii precum Ecommerce, banking, retail, pharma&sănătate sau imobiliare. Astfel, am reușit să avem o acoperire completă - online și offline - pentru tot ce înseamnă business-ul de calitate.

Te-ar putea interesa și:



Mai multe articole din secțiunea Piețe de capital »



Setari Cookie-uri