Bursa de la Bucuresti a crescut cu 0,38% la deschiderea sedintei, intr-o piata linistita si in care putinii investitori au realizat tranzactii cu actiuni emise de doar 19 din cele 82 de companii listate pe primele trei categorii ale BVB si la sectiunea titlurilor internationale, potrivit Mediafax.

Transferurile au cumulat 1,3 milioane lei (278.000 de euro), valoare de aproape patru ori peste rulajul de la debutul zilei precedente, de 348.000 de lei (75.000 de euro). Lichiditatea de vineri a fost, insa, salvata de actiunile Fondului Proprietatea (FP), cu care au fost realizate operatiuni de 941.000 de lei.

Cotatia titlurilor FP a avansat cu 1,25%, la 0,486 lei.

La ora 10:20, indicele BET, al celor mai lichide zece actiuni, era in crestere cu 0,45%, iar indicele extins al Bursei, BET-XT, avansa cu 0,41%. Indicele BET-XT reflecta evolutia primelor 25 de actiuni romanesti in functie de lichiditate, inclusiv SIF-urile si Fondul Proprietatea.

In acelasi timp, indicele BET-FI, al actiunilor celor cinci SIF-uri si al titlurilor Fondului Proprietatea, urca cu 0,53%, iar titlurile companiilor din sectorul energetic plasau indicele BET-NG cu numai 0,09% peste inchiderea de joi.

Noul indice al BVB, BET-BK, a avansat cu 0,46%. BET-BK cuprinde cele mai lichide 25 de actiuni, inclusiv titlurile bancii austriece Erste (EBS).

Marile piete vest-europene au deschis ziua in crestere cu pana la 0,3%, continuand linia ascendenta pe care s-au incadrat in a doua parte a sedintei de joi dupa ce presedintele Bancii Centrale Europene, Mario Draghi, a declarat ca institutia va face orice este necesar pentru protejarea euro.


Te-ar putea interesa și:


Mai multe articole din secțiunea Piețe de capital »Citește și
SIF Moldova sare cu 16% in doua zile pe bursa
Setari Cookie-uri