Raul Ciurtin, presedintele Albalact (ALBZ), a vandut luni si marti 26% din actiunile producatorului de lactate firmei Crisware Holdings Limited, un off-shore inregistrat in Cipru care a platit un pret modic de 17,4 mil. lei (3,8 mil. euro). Astazi, actiunile ALBZ erau cele mai tranzactionate de pe Rasdaq, in vreme ce pretul acestora ajunsese la un moment dat sa urce cu aproape 5% - cea mai buna evolutie din 2012.
Tranzactiile s-au realizat la 0,1 lei/actiune – valoarea nominala a titlurilor ALBZ, cu 17% sub pretul din piata. Avand in vedere pretul foarte mic platit de Crisware Holdings, fond raportat ca persoana initiata in cadrul companiei, este foarte posibil ca firma sa fie controlata tot de familia Ciurtin, care anterior tranzactiei detinea peste 42% din Albalact.

UPDATE: Raul Ciurtin a confirmat faptul ca transferurile reprezinta o reasezare de pozitii, firma din Cipru fiind detinuta tot de el.

"Este vorba de o reasezare de pozitii. Actiunile mele si doar o parte din actiunile tatalui meu (Petru Ciurtin, tatal lui Raul Ciurtin, are 31,74% din titluri -n.r.) au fost transferate pe o firma pe care o detin eu, firma de pe care voi face investitii ulterioare", a declarat Raul Ciurtin pentru
Mediafax.

Al doilea cel mai mare actionar al producatorului de lactate este fondul de investitii RC 2 (Cyprus) Limited.

Albalact este una dintre cele mai bine cotate companii listate in piata Rasdaq, in ciuda atractivitatii si a unor date fundamentale solide, sefii acesteia neluand in calcul un transfer in piata principala a BVB. Raraul, Fulga si Zuzu sunt principalele branduri controlate de Albalact.

In primul trimestru compania a inregistrat un profit de 2,7 mil. lei, la vanzari de 86,3 mil. lei, ambele cifre fiind in crestere cu aproximativ 1,6% fata de perioada similara din 2011.

Indicatori si estimari Albalact










Analistii BCR se asteapta la un profit de 1,3 mil. lei in T2 2012, comparativ cu pierderea de 0,4 mil, lei din intervalul aprilie – iunie 2011. In ciuda rezultatelor bune, analistii bancii atentioneaza ca Albalact este negativ influentata de evolutia cursului leu/euro, de costul materiei prime, precum si de scaderea veniturilor populatiei.

Actiunile Albalact erau cotate la 0,126 lei in timpul sedintei de marti, in crestere cu 4,1%, fiind cele mai tranzactionate din piata Rasdaq. Zvonurile privind vanzarea companiei catre un investitor strategic s-au repetat constant in ultimii ani, alimentand in anumite cazuri cresteri de scurta durata a titlurilor ALBZ.

Abonează-te pe

Calculator Salariu: Află câți bani primești în mână în funcție de salariul brut »

Despre autor
Wall-Street.ro este un cotidian de business fondat în 2005, parte a grupului InternetCorp, unul dintre cei mai mari jucători din industria românească de publishing online.Pe parcursul celor peste 15 ani de prezență pe piața media, ne-am propus să fim o sursă de inspirație pentru mediul de business, dar și un canal de educație pentru pentru celelalte categorii de public interesate de zona economico-financiară.În plus, Wall-Street.ro are o experiență de 10 ani în organizarea de evenimente B2B, timp în care a susținut peste 100 de conferințe pe domenii precum Ecommerce, banking, retail, pharma&sănătate sau imobiliare. Astfel, am reușit să avem o acoperire completă - online și offline - pentru tot ce înseamnă business-ul de calitate.

Te-ar putea interesa și:



Mai multe articole din secțiunea Piețe de capital »



Setari Cookie-uri