Firma de intermediere SSIF Broker Cluj Napoca (BRK) a raportat pentru primul semestru din acest an un profit net de 3,13 milioane lei, in crestere cu 82% fata de aceeasi perioada din 2011, informeaza Mediafax.
In primele sase luni din anul precedent castigul a fost de 1,72 milioane lei.

Veniturile totale au scazut cu 36,1%, la 5,87 milioane lei, iar cheltuielile au fost cu 63% mai reduse, de 2,74 milioane lei.

Valoarea portofoliului tranzactionabil al SSIF Broker, actiuni cotate incadrate in categoria investitiilor financiare pe termen scurt, a crescut cu 19,6% in primul semestru, pana la 34,24 milioane lei.

Totodata, lichiditatile proprii si fondurile banesti ale clientilor destinate tranzactiilor bursiere plasate in depozite pe termen scurt, au crescut cu 72,5% fata de inceputul anului, pana la 10,57 milioane lei.

"Evolutia fluctuanta a pietei locale din primele sase luni, aprecieri semnificative in primul trimestru si corectii puternice in al doilea trimestru, a impus o gestiune mai activa a portofoliului propriu, in ton cu miscarile directionale ale pietei. Corectiile din trimestrul al doilea au oferit oportunitatea unei reintrari la cumparare pe actiunile lichide din portofoliu, pachete vandute pe parcursul primului trimestru, astfel incat valoarea portofoliului de actiuni cotate a crescut cu 5,4% fata de nivelul inregistrat la sfarsitul anului 2011", arata un comunicat al firmei transmis vineri Bursei.

Cifra de afaceri a scazut cu 19,9%, la 1,4 milioane lei, pe fondul diminuarii comisioanelor medii de tranzactionare fata de aceeasi perioada a anului trecut.

In perioada analizata, provizioanele pentru clientii debitori au scazut cu 96%, de la 1,99 milioane lei la 69.000 lei.

Din activitatea financiara, firma a obtinut un profit de 5,48 milioane lei, cu 59,3% mai mare decat cel inregistrat in urma cu un an.

Valoarea activelor imobilizate a scazut cu 6,6% in primele sase luni ale anului, pe fondul diminuarii plasamentelor in imobilizari financiare, prin vanzarea participatiei de 3,03% detinuta la Rombat, societate provenita din divizarea companiei mama Rombat Bistrita.

SSIF Broker si-a majorat cota de piata pe segmentul produselor structurate, de la 2,65% la 3,84%, ca urmare a lansarii produselor cu activ suport pe indicele DOW Jones. Volumul de tranzactionare a crescut de 4,5 ori, de la 6,35 milioane lei la 29,16 milioane lei.

"Diversificarea produselor oferite clientilor ramane principalul obiectiv al SSIF Broker, deoarece credem in continuare ca produsele noi contribuie decisiv la dezvoltarea pietei de capital din Romania. Pentru viitor ne propunem lansarea si a altor produse, care sa atraga atentia clientilor oferindu-le posibilitatea de a tranzactiona pe piata din Romania produsele de tip complex tranzactionate pe bursele internationale (...) ” – a declarat director general al societatii, Grigore Chis.

SIF Muntenia este cel mai mare actionar al fimei, cu o detinere de 12,52%. In actionariat se mai regaseste Ioan Cartis, cu un pachet de 8,25% din titluri, si firma de transport Intervalco Baia Mare, cu 5,21%.

Actiunile BRK au fost tranzactionate vineri la un pret de 0,0952 lei, iar la aceasta cotatie capitalizarea firmei este de 32,24 milioane lei (7,11 milioane euro).

Sursa foto: Shutterstock
Abonează-te pe

Calculator Salariu: Află câți bani primești în mână în funcție de salariul brut »

Despre autor
Wall-Street.ro este un cotidian de business fondat în 2005, parte a grupului InternetCorp, unul dintre cei mai mari jucători din industria românească de publishing online.Pe parcursul celor peste 15 ani de prezență pe piața media, ne-am propus să fim o sursă de inspirație pentru mediul de business, dar și un canal de educație pentru pentru celelalte categorii de public interesate de zona economico-financiară.În plus, Wall-Street.ro are o experiență de 10 ani în organizarea de evenimente B2B, timp în care a susținut peste 100 de conferințe pe domenii precum Ecommerce, banking, retail, pharma&sănătate sau imobiliare. Astfel, am reușit să avem o acoperire completă - online și offline - pentru tot ce înseamnă business-ul de calitate.

Te-ar putea interesa și:



Mai multe articole din secțiunea Piețe de capital »



Setari Cookie-uri