Producatorul de ingrasaminte chimice Azomures (AZO) a inregistrat in primul semestru o cifra de afaceri in crestere cu 14%, la 995,1 milioane lei (226,6 milioane euro), si un profit in urcare usoara, cu 1,5%, la 165,6 milioane lei (37,7 milioane euro), informeaza Mediafax.
Compania a inregistrat in perioada similara a anului trecut o cifra de afaceri de 873 milioane lei si un profit de 163,2 milioane lei.

Veniturile au avansat in primele sase luni din acest an cu 4,6%, la 1,012 miliarde lei (230,6 milioane euro), iar cheltuielile au crescut cu 6,4%, la 817 milioane lei (186,1 milioane euro), potrivit informatiilor transmise, vineri, de companie Bursei de Valori Bucuresti (BVB).

In prima jumatate a anului trecut, veniturile au cumulat 967,8 milioane lei si cheltuielile au fost de 768,3 milioane lei.

Producatorul de ingrasaminte chimice a fost cumparat in martie de catre traderul elvetian de ingrasaminte chimice si cereale Ameropa Holding. Compania din Elvetia a preluat atunci 75,87% din titlurile Azomures de la investitorii turci care controlau combinatul, iar apoi a derulat o oferta de preluare prin care si-a majorat participatia la 96,49% din titluri. In aceste conditii, Ameropa poate delista Azomures.

Ameropa Holding a platit in luna iunie 240,8 milioane lei (aproape 54 milioane euro) pentru plachetul de 20,62% din actiunile Azomures cumparat in oferta.

Ameropa mai detine in Romania Ameropa Grains Constanta (CCRL), fosta Comcereal Constanta, si operatorul portuar Chimpex Constanta (CHEM).

Actiunile Azomures au incheiat sedinta bursiera de vineri in scadere cu 0,23%, la 2,125 lei. La aceasta cotatie, capitalizarea companiei este de 1,117 miliarde lei (246,2 milioane euro).


Abonează-te pe

Calculator Salariu: Află câți bani primești în mână în funcție de salariul brut »

Despre autor
Wall-Street.ro este un cotidian de business fondat în 2005, parte a grupului InternetCorp, unul dintre cei mai mari jucători din industria românească de publishing online.Pe parcursul celor peste 15 ani de prezență pe piața media, ne-am propus să fim o sursă de inspirație pentru mediul de business, dar și un canal de educație pentru pentru celelalte categorii de public interesate de zona economico-financiară.În plus, Wall-Street.ro are o experiență de 10 ani în organizarea de evenimente B2B, timp în care a susținut peste 100 de conferințe pe domenii precum Ecommerce, banking, retail, pharma&sănătate sau imobiliare. Astfel, am reușit să avem o acoperire completă - online și offline - pentru tot ce înseamnă business-ul de calitate.

Te-ar putea interesa și:



Mai multe articole din secțiunea Piețe de capital »



Setari Cookie-uri