Consiliul Reprezentantilor SIF Muntenia (SIF4) a facut primele demersuri pentru rezilierea contractuui de administratre al societatii cu SAI Muntenia Invest. Desi mutarea era evidenta inca de la AGA maraton de acum o luna, reprezentantii administratorului s-au declarat surprinsi ca nu au fost anuntati in prealabil.
„Azi, 22 august 2012, SAI Muntenia Invest, administrator al SIF Muntenia, a luat act cu surprindere de decizia Consiliului Reprezentantilor Actionarilor de a da publicitatii, fara o notificare prealabila, un comunicat privind intentia de a ‚convoca SAI Muntenia Invest la conciliere directa in vederea rezilierii contractului de administrare incheiat intre SIF Muntenia si SAI Muntenia Invest’”, se mentioneaza intr-un raport al SIF4.

Reprezentantii actionarilor spun ca lipsa cresterii performantei portofoliului societatii de investitii si incalcarea prevederilor privind prevenirea pierderilor reprezinta principalele motive pentru care vor sa schimbe administratorul SIF Muntenia.

"Consiliul Reprezentantilor Actionarilor SIF Muntenia a hotarat, in sedinta consiliului din data de 21 august 2012, convocarea administratorului SAI Muntenia Invest la conciliere directa in vederea rezilierii contractului de administrare incheiat intre SIF Muntenia si SAI Muntenia Invest", spun, intr-un comunicat, oficialii Consiliului Reprezentantilor.

Acestia dauga faptul ca "in urma analizei activitatii administratorului SAI Muntenia Invest, Consiliul Reprezentantilor Actionarilor a constatat lipsa cresterii performantei portofoliului de instrumente financiare ale SIF Muntenia si incalcarea de catre administrator a prevederilor din contractul de administrare referitoare la prevenirea, inlaturarea si limitarea pierderilor", se mai spune in comunicat.

SIF Muntenia ar putea sa fie prima societate de investitii financiare de pe Bursa ai carei administratori sunt schimbati la cererea actionarilor. Acest lucru ar fi posibil dupa ce actionarii nemultumiti si-au impus reprezentantii in ultima AGA, avand astfel posibilitatea de a negocia si rezilia contractul cu societatea care administreaza SIF4.

Pana acum, administratorii SIF-urilor si-au aparat pozitiile profitand de fragmentarea foarte ridicata a actionariatului, precum si de legislatia neclara ce le permite sa suspende sau sa reduca drepturile de vot ale actionarilor prezumati ca actioneaza concertat.

La jumatatea zilei de miercuri, actiunile SIF Muntenia scadeau cu 0,3% pe Bursa.
Abonează-te pe

Calculator Salariu: Află câți bani primești în mână în funcție de salariul brut »

Despre autor
Ionut Sisu
Ionuț Șișu scrie pentru Wall-Street.ro din anul 2011, iar în prezent ocupă funcția de redactor-șef adjunct . El și-a început activitatea în presă în 2007, în departamentul de limbă engleză al Mediafax monitorizare. În perioada 2008-2009, Ionuț a acoperit domeniile piețe de capital și finanțe personale în cadrul Business Standard, publicația de afaceri a trustului Realitatea-Cațavencu. După o scurtă perioada de timp în cadrul Corect...

Te-ar putea interesa și:



Mai multe articole din secțiunea Piețe de capital »



Setari Cookie-uri