Comisia Nationala a Valorilor Mobiliare a decis sa revoce ordonanta de sanctionare cu avertisment a Presedintelui BVB, Lucian Anghel, emisa la inceputul lunii august. Motivul invocat era ca BVB nu a raspuns solicitarilor CNVM de transmitere a modificarilor prevederilor referitoare la vanzarea speciala la ordin, din Cartea I a Codului Bursei.

Conform Buletinului CNVM, "Lucian Claudiu Anghel, in calitate de Presedinte al Consiliului de Administratie al S.C. BVB S.A., a formulat contestatie impotriva Ordonantei C.N.V.M. nr.250/08.08.2012, solicitand revocarea acesteia, odata cu angajamentul personal de a convoca sedinta Consiliului Bursei pentru aprobarea modificarilor Codului BVB-operator de piata, imediat ce se va receptiona opinia C.N.V.M. pe marginea propunerilor BVB”.

Contestatia a fost aprobata iar ordonanta de sanctionare a fost revocata.

La momentul emiterii ordonantei, CNVM mentiona ca a solicitat modificarile prin 3 adrese, din 7 octombrie 2011, 24 mai si 12 iulie 2012. Chiar si asa, sanctiunea s-a aplicat doar actualului presedinte, nu si fostului presedinte, Stere Farmache, care a condus bursa pana in ianuarie anul acesta.

Modificarile solicitate de CNVM fac referire la vanzarea speciala la ordin. Conform Codului Bursei, este o metoda de vanzare specifica pietei de capital care se realizeaza prin intermediul B.V.B. constand intr-o oferta ferma de vanzare a Instrumentelor Financiare prin sistemul B.V.B., formulata de orice persoana fizica si/sau juridica, inclusiv de catre institutiile publice implicate in procesul de privatizare, denumita Ofertant.

Intr-un comunicat emis astazi, BVB "isi reafirma angajamentul ferm de a respecta integral cadrul legal de reglementare in vigoare si de a derula o buna comunicare si colaborare cu Comisia Nationala a Valorilor Mobiliare in scopul dezvoltarii continue a pietei de capital din Romania".


Te-ar putea interesa si:


Mai multe articole din sectiunea Piete de capital »Citeste si
eMAG se gandeste la bursa. Iulian Stanciu vorbeste despre o listare pe BVB
Setari Cookie-uri