Comisia Nationala a Valorilor Mobiliare (CNVM) a dispus suspendarea drepturilor de vot ale mai multor actionari Sibex care actioneaza concertat si care impreuna detin 24,25% din actiunile Bursei din Sibiu.
Actionarii Sibex se vor intalni intr-o AGA programata sa aiba loc sambata sau duminica (a doua convocare), principalul punct pe ordinea de zi fiind revocarea membrilor CA si alegerea unora noi.

Din primul grup de actionari presupusi ca actioneaza concertat face parte firma de brokeraj WBS (detinuta anterior de actualul presedinte si director Sibex – Cristian Sima) si mai multi actionari ai acesteia, care impreuna controleaza direct sau indirect 51% din societatea de intermediere.

Actionarii in cauza sunt Narcisa Grigoroiu, Elena Bunea, Alexandru Botezan, Lionello Codognotto si Vladimir Gaitan. Acestia impresuna cu WBS controleaza 16% din capitalul Sibex.

Din al doilea grup de actionari presupusi ca actioneaza concertat fac parte Mihai Bejenaru si Radu Dimofte, care impreuna detin 8,25% din Sibex.

Ordonanta CNVM poate sa fie contestata in 30 de zile de la data comunicarii.

Abonează-te pe

Calculator Salariu: Află câți bani primești în mână în funcție de salariul brut »

Despre autor
Ionut Sisu
Ionuț Șișu scrie pentru Wall-Street.ro din anul 2011, iar în prezent ocupă funcția de redactor-șef adjunct . El și-a început activitatea în presă în 2007, în departamentul de limbă engleză al Mediafax monitorizare. În perioada 2008-2009, Ionuț a acoperit domeniile piețe de capital și finanțe personale în cadrul Business Standard, publicația de afaceri a trustului Realitatea-Cațavencu. După o scurtă perioada de timp în cadrul Corect...

Te-ar putea interesa și:



Mai multe articole din secțiunea Piețe de capital »



Setari Cookie-uri