Interagro, cea mai mare companie privata cu capital romanesc in functie de cifra de afaceri, va fi implicata alaturi Chimcomplex, compania omului Stefan Vuza, si alte companii industriale romanesti in licitatia pentru privatizarea combinatului chimic Oltchim Ramnicu Valcea (OLT), potrivit Mediafax.
Update: Omul de afaceri Ioan Niculae, proprietarul grupului Interagro, a declarat ca este interesat de preluarea Oltchim, alaturi de Chimcomplex si alti cativa oameni de afaceri romani, dar inainte de a decide daca intra in consortiu vrea sa vada un audit al Oltchim.

"Nu vreau sa iau singur Oltchimul. Stefan Vuza a venit azi la mine si mi-a propus sa particip alaturi de el la privatizarea Oltchim. A zis ca vrea sa mai vorbeasca cu inca 2-3 oameni de afaceri romani puternici", a spus Niculae.

El a adaugat ca este interesat de preluarea Oltchim, insa mai intai ar vrea sa vada un audit al companiei, pe care i l-a promis Vuza.
"Eu vreau sa vad un audit pana sa ma decid, ca sa stiu care este situatia acolo. Vrem sa investim in Oltchim, dar pana cand nu vad auditul nu va pot spune o suma", a mai spus omul de afaceri.

Chimcomplex, unul dintre investitorii interesati de privatizarea Oltchim, a mentionat marti ca va fi sustinut in proces de un consortiu de companii locale, inclusiv grupul Interagro, raspunzand astfel declaratiilor premierului Ponta potrivit carora compania ar fi prea mica pentru a prelua combinatul.

"In legatura cu declaratia primului ministru, domnul Victor Ponta, sustinuta astazi, referitoare la procesul de privatizare a Oltchim, in care a fost adus in discutie potentialul financiar al Chimcomplex, Grupul SCR (din care face parte si Chimcomplex) doreste sa precizeze mediului de afaceri si opiniei publice din Romania urmatoarele: in cadrul proiectului Oltchim, pe langa experienta si managementul afacerilor cu produse chimice in Europa de Est ale Chimcomplex, resursele financiare si capacitatile industriale ale grupului SCR, sunt implicate si alte grupuri industriale din Romania. Acestea vor fi angrenate in proiectul Oltchim, inclusiv pana la nivelul productiei de etilena, cum este cazul grupului Interagro", se arata intr-un comunicat al grupului Societatile Comerciale Romane, detinut de omul de afaceri Stefan Vuza.

Grupul Interagro este compus din mai multe firme cu au activitate in agricultura, industria chimica, energetica si a turismului. Compania este detinut de catre omul de afaceri Ioan Niculae, acesta fiind si patronul clubului de fotbal Astra Ploiesti.

Chimcomplex, unul dintre investitorii interesati de privatizarea Oltchim, mentioneaza ca va fi sustinuta in proces de un consortiu de companii locale, inclusiv grupul Interagro, raspunzand astfel declaratiilor premierului Ponta potrivit carora compania ar fi prea mica pentru a prelua combinatul.

"In legatura cu declaratia primului ministru, domnul Victor Ponta, sustinuta astazi, referitoare la procesul de privatizare a Oltchim, in care a fost adus in discutie potentialul financiar al Chimcomplex, Grupul SCR (din care face parte si Chimcomplex) doreste sa precizeze mediului de afaceri si opiniei publice din Romania urmatoarele: in cadrul proiectului Oltchim, pe langa experienta si managementul afacerilor cu produse chimice in Europa de Est ale Chimcomplex, resursele financiare si capacitatile industriale ale grupului SCR, sunt implicate si alte grupuri industriale din Romania. Acestea vor fi angrenate in proiectul Oltchim, inclusiv pana la nivelul productiei de etilena, cum este cazul grupului Interagro", se arata intr-un comunicat al grupului SCR.

Reprezentantii grupului Serviciile Comerciale Romane (SCR), detinut de omul de afaceri Stefan Vuza, sustin ca din motive de strategie, informatiile despre "consortiul firmelor din industria romana care sustin proiectul Oltchim al grupului SCR, care vizeaza functionarea acestuia in parametri optimi (prin crearea de locuri de munca si prin asigurarea unui echilibru economic necesar industriei chimice)", au fost confidentiale, mentionand ca acum pot fi facute publice o parte din aceste date.

Premierul Victor Ponta a declarat marti ca situatia Oltchim (OLT) nu este una fericita, deoarece o oferta este "exotica", iar cei de la Chimcomplex sunt prea mici pentru a prelua combinatul, dar termenul de privatizare nu va mai fi amanat, iar compania va intra in administrare speciala daca ofertele nu sunt acceptate.

Pana la termenul limita, luni, 17 septembrie, ora12:00, au depus oferte trei cumparatori: PCC SE, inregistrata in Germania, presedintele PP-DD, Dan Diaconescu si omul de afaceri Stefan Vuza, prin doua firme, Chimcomplex si Aisa Invest din Cluj.

Termenul de depunere a ofertelor pentru privatizarea Oltchim a fost prelungit pana joi, 20 septembrie, la ora 12:00, a anuntat, luni, seful OPSPI, Remus Vulpescu, precizand pana pe data de 22 septembrie trebuie informati reprezentantii FMI cu privire la inceperea negocierilor cu investitorii.

Sursa imagine: Interagro

Abonează-te pe

Calculator Salariu: Află câți bani primești în mână în funcție de salariul brut »

Despre autor
Wall-Street.ro este un cotidian de business fondat în 2005, parte a grupului InternetCorp, unul dintre cei mai mari jucători din industria românească de publishing online.Pe parcursul celor peste 15 ani de prezență pe piața media, ne-am propus să fim o sursă de inspirație pentru mediul de business, dar și un canal de educație pentru pentru celelalte categorii de public interesate de zona economico-financiară.În plus, Wall-Street.ro are o experiență de 10 ani în organizarea de evenimente B2B, timp în care a susținut peste 100 de conferințe pe domenii precum Ecommerce, banking, retail, pharma&sănătate sau imobiliare. Astfel, am reușit să avem o acoperire completă - online și offline - pentru tot ce înseamnă business-ul de calitate.

Te-ar putea interesa și:



Mai multe articole din secțiunea Piețe de capital »



Setari Cookie-uri