Privatizarea combinatului Oltchim (OLT) nu va putea fi incheiata mai devreme de doua-trei luni, daca vineri va fi selectat un castigator, a declarat premierul Ponta, aratand ca unitatea necesita fonduri substantiale si ca actionarul minoritar PCC are de cativa ani un joc "destul de obstructionist", scrie Mediafax.

"Daca avem un castigator clar vineri, mai repede de doua-trei luni nu se poate incheia contractul", a spus Ponta, intrebat la postul B1 TV cat va dura procesul de privatizare.

El a precizat insa ca nu va fi semnat niciun contract de privatizare a Oltchim decat daca firma castigatoare isi va asuma, prin contract, mentinerea obiectului de activitate si pastrarea locurilor de munca in cadrul combinatului.

Premierul a mai adaugat ca spera ca saptamana viitoare sa fie platite salariile muncitorilor pentru luna august si a aratat ca, in momentul in care va exista un castigator, vor fi banci dispuse sa acorde un credit de 20 milioane euro pentru repornirea activitatii.

Termenul de depunere a ofertelor pentru privatizarea Oltchim a fost prelungit pana joi, 20 septembrie, la ora 12:00, a anuntat, luni, seful OPSPI, Remus Vulpescu, precizand pana pe data de 22 septembrie trebuie informati reprezentantii FMI cu privire la inceperea negocierilor cu investitorii.


Te-ar putea interesa și:


Mai multe articole din secțiunea Piețe de capital »Citește și
Ponta îl vrea pe Arafat ca prim-ministru, pe fondul pericoului coronavirusului
Setari Cookie-uri