Premierul Victor Ponta a declarat, vineri, la Brasov, referitor la cei care au depus oferte pentru actiunile Oltchim Ramnicu Valcea, ca daca cineva crede ca "se joaca cu asa ceva, se va arde foarte tare", sustinand ca este vorba de mii de oameni si "de un complex industrial pentru trei judete".
Intrebat cine a castigat licitatia la Oltchim, el a raspuns: "Nu este in acest moment un anunt oficial, pot sa va spun un singur lucru: oricine castiga are intre cinci si zece zile termen sa depuna pretul de 203 milioane de lei dupa care sa inceapa discutiile privind datoriile la AVAS, Electrica, etc.", informeaza Mediafax.

El a mai spus ca spera ca cel care va castiga licitatia privind privatizarea Oltchim sa stie ca nu este vorba "despre o joaca", ci despre mii de oameni si "de un complex industrial pentru trei judete".

"Eu adresez o singura speranta in numele a mii de oameni: ca nimeni nu-si bate joc de ei, de cei care au fost la licitatie si ca nimeni nu ne inseala pe toti pentru ca daca ne-a inselat cineva ca a zis ca are 203 milioane de lei de platit si dupa aceea inca cateva sute de milioane pentru investitii va raspunde in fata legii. Sper ca cel care va fi declarat azi castigator stie ca nu este vorba de o joaca, e vorba de mii de oameni si de un complex industrial pentru trei judete. Daca cineva crede ca se joaca cu asa ceva, se va arde foarte tare", a declarat Ponta.

El a mai spus ca nu porneste cu ideea ca a fost o inselaciune, ci pe ideea ca cine a fost acolo a inteles ca nu este vorba "de o joaca".

Victor Ponta a participat, vineri, la Brasov, la lansarea primului elicopter Puma MK 2, apartinand Fortelor Aeriene Britanice, modernizat la Fabrica de la Ghimbav. La evenimentul de la Brasov au fost prezenti ambasadorii Marii Britanii, Martin Harris, si Frantei, Philipe Gustin, precum si Mircea Dusa, ministrul Administratiei si Internelor.

Oferta lui Dan Diaconescu pentru actiunile Ministerului Economiei la Oltchim Ramnicu Valcea (OLT) este de 203,14 milioane lei (45 milioane euro).

Oferta firmei Chimcomplex, a omului de afaceri Stefan Vuza, pentru actiunile Ministerului Economiei la Oltchim Ramnicu Valcea (OLT) este de 18,8 milioane lei, iar pentru actiuni si creanta Electrica este oferita suma de 221,4 milioane lei.

Oferta firmei Aisa, a omului de afaceri Stefan Vuza, pentru actiunile detinute de Ministerul Economiei este de 30 milioane de lei.
Compania PCC ofera in total 13,4 milioane lei (2,9 milioane euro) pentru actiunile Ministerului Economiei la Oltchim Ramnicu Valcea (OLT) si creantele Electrica si AVAS asupra combinatului chimic.

Licitatia a inceput in jurul orei 12.00, iar, la ora transmiterii acestei stiri, este in derulare.


Abonează-te pe

Calculator Salariu: Află câți bani primești în mână în funcție de salariul brut »

Despre autor
Wall-Street.ro este un cotidian de business fondat în 2005, parte a grupului InternetCorp, unul dintre cei mai mari jucători din industria românească de publishing online.Pe parcursul celor peste 15 ani de prezență pe piața media, ne-am propus să fim o sursă de inspirație pentru mediul de business, dar și un canal de educație pentru pentru celelalte categorii de public interesate de zona economico-financiară.În plus, Wall-Street.ro are o experiență de 10 ani în organizarea de evenimente B2B, timp în care a susținut peste 100 de conferințe pe domenii precum Ecommerce, banking, retail, pharma&sănătate sau imobiliare. Astfel, am reușit să avem o acoperire completă - online și offline - pentru tot ce înseamnă business-ul de calitate.

Te-ar putea interesa și:



Mai multe articole din secțiunea Piețe de capital »



Setari Cookie-uri