Avocatii lui Dan Diaconescu spun ca sunt pregatiti sa continue negocierile cu Oficiul Participatiilor Statului si Privatizarii in Industrie (OPSPI) pentru preluarea actiunilor statului la Oltchim, mentionand insa ca "nu este nicio graba" pentru semnarea contractului de privatizare, informeaza Mediafax.

"Ieri (marti - n.r.) am prezentat OPSPI doua seturi de propuneri. Suntem pregatiti sa negociem, dar nu este nicio graba in privinta semnarii contractului", a declarat miercuri avocatul Daniel Fenechiu (foto), reprezentat legal al lui Dan Diaconescu, la intrarea in sediul Ministerului Economiei.

El a fost intrebat de jurnalisti daca OPSPI i-a solicitat lui Diaconescu documente care sa dovedeasca ca are cele 45 milioane euro pe care s-a angajat sa le plateasca pentru achizitia de la stat a actiunilor la Oltchim.

"OPSPI nu poate sa ne ceara ceva in plus, pentru ca nu are nicio legala. OPSPI poate cel mult sa ne roage sa venim cu documente in plus", a raspuns Fenechiu.

Dan Diaconescu va reveni in tara miercuri in jurul orei 13.00, cu o cursa aeriana de la Viena, pentru a continua discutiile cu autoritatile romane privind privatizarea Oltchim.

Diaconescu a parasit luni Romania, cu o cursa aeriana spre München (Germania). El a castigat licitatia pentru preluarea a 54,8% din actiunile Oltchim, dupa ce a oferit 203 milioane de lei, cel mai mare pret, pentru titlurile detinute de stat

Premierul Victor Ponta a declarat, marti, ca Dan Diaconescu are termen pana luni, 1 octombrie, sa plateasca pretul pe actiuni, caz in care acesti bani ar putea fi acordati Oltchim pentru functionarea combinatului., ca imprumut de salvgardare pentru maximum sase luni, pana la transferul actiunilor.

Premierul a precizat totodata ca Guvernul este pregatit sa numeasca un nou management la Oltchim si sa dispuna administrarea speciala a combinatului daca Dan Diaconescu nu achita pana luni pretul pe actiuni, iar in maximum sase luni va relua procesul de privatizare cu un investitor strategic.


Te-ar putea interesa și:


Mai multe articole din secțiunea Piețe de capital »Citește și
1999 - Privatizarea Dacia cu Grupul Renault
Setari Cookie-uri