Dan Diaconescu a declarat, la intoarcerea in tara, ca s-a aflat in ultimele zile in Germania, Franta, Spania, Austria si Monaco, fara sa dea detalii despre scopul deplasarii sau data semnarii contractului pentru preluarea Oltchim, si ca va pleca din nou in strainatate miercuri, revenind vineri, scrie Mediafax.

Diaconescu s-a intors miercuri la 13.00, cu o cursa Viena-Bucuresti, si a declarat presei ca s-a aflat in Germania, Franta, Spania, Monaco si Austria.

El a adaugat ca in timpul deplasarii in strainatate a fost "urmat" de reprezentanti SIE, care i-au "asigurat protectia".

"Daca guvernantii vor doar sa inchida combinatul sau sa-l falimenteze, eu vreau, impreuna cu prietenii mei, sa-l redeschidem. Cautam piete noi de desfacere, cautam sa achizitionam materii prime, la preturi cat mai mici, si sa vindem la preturi cat mai mari pentru a reporni, poate de luni, daca guvernul o sa accepte conditiile noastre. In orice caz, cat de repede o sa reluam activitatea. Nu pot ei inchide combinate, cate putem redeschide noi", a spus Diaconescu.

Intrebat insistent de catre jurnalisti daca detine banii pentru preluarea Oltchim, Diaconescu a raspuns afirmativ, precizand ca va semna contractul "cand guvernul va accepta conditiile", iar fondurile vor fi platite "cat de repede va dori guvernul sa ia banii".

"Pentru noi e o problema sa strangem fonduri suficiente pentru Tarom si CFR si apoi sa vorbim foarte serios despre Hidroelectrica si Nuclearelectrica", a spus Diaconescu.

El a afirmat ca Oltchim va fi condus de o echipa de manageri straini.

Diaconescu a apreciat drept echilibrate declaratiile din ultima perioada ale ministrului Economiei, Daniel Chitoiu, si ale sefului OPSPI, Remus Vulpescu, privind privatizarea Oltchim.

"Singurele declaratii care au socat intreaga presa straina, cu care am discutat zilele acestea, sunt declaratiile prim-ministrului Ponta, care ameninta un investitor care a castigat o licitatie", a sustinut Diaconescu.

Diaconescu a mai spus ca de la ora 14.00 are o intalnire foarte importanta, fara sa ofere detalii.

Daniel Fenechiu, unul dintre avocatii care il reprezinta pe patronul OTV, a declarat anterior ca acesta are miercuri, in jurul orei 14.00, o intalnire la Ambasada SUA la Bucuresti.

Ambasada SUA la Bucuresti a confirmat ca Dan Diaconescu va avea miercuri o intrevedere la sediul misiunii diplomatice, insa nu cu ambasadorul Mark H.Gitenstein, ci cu un alt oficial al Ambasadei.

Dan Diaconescu a castigat licitatia pentru preluarea a 54,8% din actiunile Oltchim, dupa ce a oferit 203 milioane de lei, cel mai mare pret, pentru titlurile detinute de stat.


Te-ar putea interesa și:


Mai multe articole din secțiunea Piețe de capital »Citește și
Circa 6 mil. de măşti de protecţie destinate Germaniei au dispărut în Kenya
Setari Cookie-uri