Ambasada SUA la Bucuresti precizeaza, la solicitarea Mediafax, cu privire la intalnirea de miercuri cu patronul OTV, Dan Diaconescu, desfasurata la sediul misiunii, ca diplomatii americani au astfel de intalniri constant "pentru a intelege evenimentele politice si economice" din Romania.

"Reprezentantii Ambasadei au constant intalniri pentru a intelege evenimentele politice si economice", afirma Ambasada, in precizarea transmisa MEDIAFAX cu privire la contextul intalnirii cu Dan Diaconescu.

Dan Diaconescu a stat miercuri aproximativ 45 de minute in sediul Ambasadei SUA, la iesire el refuzand sa stea de vorba cu jurnalistii.

Patronul OTV a urcat in limuzina imediat dupa ce a iesit din sediul ambasadei SUA si a refuzat sa raspunda intrebarilor jurnalistilor despre intalnirea pe care a avut-o. El doar a facut un gest cu mana ca totul e "Ok".

Dan Diaconescu a revenit in tara miercuri la 13.00, cu o cursa aeriana Viena-Bucuresti, si a declarat presei ca a fost in Germania, Franta, Spania, Monaco si Austria. El nu a dat detalii despre scopul deplasarii sau data semnarii contractului pentru preluarea Oltchim si a spus ca va pleca din nou in strainatate miercuri, urmand sa revina vineri.

De la aeroport, Diaconescu a plecat direct la sediul Ambasadei SUA. Unul dintre avocatii sai declarase in cursul diminetii ca Dan Diaconescu ar urma sa aiba o intalnire la ambasada la ora 14.00.
Ambasada SUA la Bucuresti a confirmat, pentru MEDIAFAX, ca Dan Diaconescu urma sa aiba miercuri o intrevedere la sediul misiunii diplomatice, insa nu cu ambasadorul Mark H.Gitenstein, ci cu un alt oficial al Ambasadei.

"Ambasadorul SUA nu este in ambasada astazi si nu se va intalni cu domnul Dan Diaconescu. Domnul Diaconescu se va intalni cu un reprezentant al Ambasadei", a comunicat misiunea diplomatica a SUA.


Te-ar putea interesa și:


Mai multe articole din secțiunea Piețe de capital »Citește și
1999 - Privatizarea Dacia cu Grupul Renault
Setari Cookie-uri