Ministrul Economiei, in subordinea caruia functioneaza Oficiul Participatiilor Statului si Privatizarii in Industrie (OPSPI), a declarat ca, din punctul sau de vedere, seful Oficiului, Remus Vulpescu, trebuie schimbat de la conducerea institutiei, la momentul incheierii privatizarii Oltchim.

Declaratia a fost sustinut la Palatul Victoria, intr-o conferinta de presa sustinuta impreuna cu premierul Victor Ponta si in care si seful Guvernului a sugerat ca seful OPSPI va fi demis din functie.

"Din punctul meu de vedere, domnul Vulpescu trebuie schimbat din functie, dar acest lucru va fi facut in momentul incheierii procesului de privatizare la Oltchim", a spus ministrul Economiei, Daniel Chitoiu, potrivit Mediafax.

El a aratat ca procesul de privatizare va fi formal incheiat in 1-2 zile.

Ministrul a adaugat ca a afirmat anterior ca este pregatit sa isi depuna mandatul in cazul unui esec al privatizarii, dar aceasta doar daca vina i se datoreaza si a precizat ca nici premierul Ponta si nici el personal nu considera ca a gresit.

"Premierul nu considera ca eu, ministrul Economiei, am gresit. Dupa cum ati observat, raspunderea revine comisiei de licitatie, presedintelui comisiei de licitatie si respectiv OPSPI", a spus Chitoiu.

Intrebat de jurnalisti daca i se pare normal ca seful OPSPI sa asculte muzica la negocieri, Chitoiu a afirmat ca acesta nu a ascultat muzica in timpul negocierilor, dar ca dupa ce s-au incheiat negocierile, dupa ce participantii la licitatie au plecat, a pus o muzica de fond.

Premierul Victor Ponta nu a dorit sa raspunda concret daca Vulpescu va fi demis, dar a sugerat ca o astfel de decizie va fi luata.


Te-ar putea interesa si:


Mai multe articole din sectiunea Piete de capital »Citeste si
Oltchim se retrage de pe Bursa dupa intrarea in faliment