Decizia Tribunalului de emitere a unei ordonante presedintiale pentru suspendarea hotararilor AGA prin care a fost schimbat Consiliul Reprezentantilor Actionarilor SIF Muntenia nu are efecte, intrucat deciziile au fost executate inaintea verdictul instantei, sustin reprezentantii actionarilor, informeaza Mediafax.
Tribunalul Bucuresti a emis, marti, o ordonanta presedintiala de suspendare a doua hotarari AGA din 7 iulie de la SIF Muntenia (SIF4), prin care a fost revocat vechiul Consiliu al Reprezentantilor Actionarilor si numiti noi membri. Decizia instantei poate fi atacata cu recurs.

"Cu referire la hotararea judecatoreasca pronuntata de Tribunalul Bucuresti (...) aceasta nu are nici un efect, intrucat ambele hotarari ale adunarii generale a actionarilor au fost complet executate inainte de pronuntarea hotararii judecatoresti. Consiliul Reprezentantilor Actionarilor ales in 7 iulie 2012 functiona de multa vreme si a adoptat nu mai putin de 45 de hotarari inainte de data pronuntarii hotararii judecatoresti", se arata intr-un comunicat transmis miercuri de Consiliul Reprezentantilor Actionarilor.

Consiliul Reprezentantilor Actionarilor este suspendat pana la solutionarea irevocabila a unui proces in care un grup de 17 mici actionari ai SIF Muntenia cer anularea deciziile AGA prin care a fost schimbata componenta consiliului. Primul termen in procesul pentru anularea deciziilor AGA a fost stabilit pentru 23 noiembrie.

Acelasi grup de actionari a obtinut, in 19 septembrie, la Curtea de Apel Bucuresti, suspendarea provizorie a unei ordonante CNVM prin care institutia a dispus anularea limitarii drepturilor de vot in AGA din 7 iulie pentru un grup de actionari care detin aproape 16,9% din actiunile SIF Muntenia, pana la solutionarea cererii de anulare a acesteia.

In urma ordonantei CNVM, un grup de investitori "revolutionari", grupati in jurul omului de afaceri Gheorghe Iaciu, au reusit sa impuna noul Consiliu al Reprezentantilor Actionarilor, intr-o sedinta maraton de peste 33 de ore.

Consiliul Reprezentantilor Actionarilor spune, in comunicatul transmis miercuri, ca suspendarea pronuntata de instanta este "gresita si lipsita de obiect, astfel ca aceasta urmeaza sa fie cenzurata de instanta de recurs".

"Ratiunile pronuntarii unei astfel de hotarari pot fi foarte multe, insa ele nu cred ca tin de drept sau de ideea de justitie. O asemenea hotarare judecatoreasca bizara a putut fi insa pronuntata cu concursul administratorului SAI Muntenia Invest, care a actionat din nou dintr-o pozitie de conflict de interese. SAI Muntenia Invest nu a inteles sa apere cu buna-credinta SIF Muntenia, avand in vedere ca reprezentantul sau, trimis in proces sa apere SIF Muntenia, nu a cerut ca actiunea de suspendare sa fie respinsa, ci a afirmat doar ca nu poate pune nici concluzii de admitere, dar nici concluzii de respingere a actiunii de suspendare formulate de reclamanti. Cu alte cuvinte, administratorului SAI Muntenia Invest nu i-a pasat defel ce hotarare va pronunta instanta, desi avea obligatia sa apere hotararile adoptate de societatea pe care o administreaza si de actionarii ei", se mai arata in comunicatul semnat de presedintele consiliului, Olimpiu Blajut.

In plus, consiliul sustine ca actionarii SIF Muntenia si investitorii "pot si ei judeca modul in care apara SAI Muntenia Invest drepturile si interesele SIF Muntenia".

"O asemenea situatie nu va fi tolerata si administratorul SAI Muntenia Invest trebuie sa inteleaga ca nu poate administra la nesfarsit SIF Muntenia dupa cum ii dicteaza doar propriile interese", se mai arata in comunicat.

Miza in AGA din 7 iulie pentru Consiliu a fost data de faptul ca acesta negociaza contractul cu administratorul SIF Muntenia.
Dupa ce a preluat atributiile, Consiliul Reprezentantilor Actionarilor a propus actionarilor SIF Muntenia revocarea administratorului SAI Muntenia Invest si tragerea la raspundere. Totusi, Muntenia Invest nu a convocat AGA, motivand ca nu a primit o solicitare formala pentru convocarea AGA.

Ulterior, omul de afaceri Gheorghe Iaciu, care detine 5% din actiunile SIF Muntenia, a solicitat convocarea AGA, iar Consiliul Reprezentantilor Actionarilor a formulat, saptamana trecuta, o solicitare formala cu acelasi scop.

Muntenia Invest nu a raspuns, inca, celor doua solicitari.


Abonează-te pe

Calculator Salariu: Află câți bani primești în mână în funcție de salariul brut »

Despre autor
Wall-Street.ro este un cotidian de business fondat în 2005, parte a grupului InternetCorp, unul dintre cei mai mari jucători din industria românească de publishing online.Pe parcursul celor peste 15 ani de prezență pe piața media, ne-am propus să fim o sursă de inspirație pentru mediul de business, dar și un canal de educație pentru pentru celelalte categorii de public interesate de zona economico-financiară.În plus, Wall-Street.ro are o experiență de 10 ani în organizarea de evenimente B2B, timp în care a susținut peste 100 de conferințe pe domenii precum Ecommerce, banking, retail, pharma&sănătate sau imobiliare. Astfel, am reușit să avem o acoperire completă - online și offline - pentru tot ce înseamnă business-ul de calitate.

Te-ar putea interesa și:



Mai multe articole din secțiunea Piețe de capital »



Setari Cookie-uri