Bursa de la Bucuresti a deschis sedinta cu un avans modest, de 0,18%, intr-o piata in care jucatorii au continuat sa schimbe volume reduse de actiuni, de numai 135.000 lei, scrie Mediafax.

Dupa prima jumatate de ora de tranzactionare, indicele BET, al celor mai lichide zece actiuni, era in urcare tot cu 0,18%, iar indicele extins al Bursei, BET-XT, se plasa cu 0,32% peste nivelul de marti. Indicele BET-XT reflecta evolutia primelor 25 de actiuni romanesti in functie de lichiditate, inclusiv SIF-urile si Fondul Proprietatea (FP).

Indicele extins BET-BK, care cuprinde cele mai lichide 25 de actiuni, inclusiv titlurile bancii austriece Erste (EBS), crestea cu 0,21%, iar indicele BET-NG, al actiunilor companiilor din sectorul energetic, se situa cu 0,18% mai sus fata de ziua precedenta.

Totodata, indicele BET-FI, al actiunilor celor cinci SIF-uri si al titlurilor Fondului Proprietatea, era cu 0,51% peste nivelul de referinta.

Actiunile europene au scazut miercuri, pentru a treia zi consecutiv, iar euro s-a depreciat, in timp ce cotatia petrolului a coborat, ca urmare a incetinirii cresterii in China si a impactului crizei din Europa asupra profiturilor companiilor.


Te-ar putea interesa si:


Mai multe articole din sectiunea Piete de capital »Citeste si
Dezastru pe Bursa: Site-ul BVB s-a inchis. BET-FI -10%; BET -8%