Potrivit unor informatii transmise wall-street.ro de clienti WBS Holding, brokerul Cristian Sima nu este de gasit de mai bine de 10 zile, iar tranzactiile pe pietele internationale au fost oprite. Totodata, Sima a fost revocat ieri din pozitia de Presedinte-Director general al Bursei din Sibiu.
Unul dintre clientii WBS Holding, o firma detinuta de Cristian Sima si inregistrata in Insulele Virgine, care se ocupa de tranzactiile pe pietele internationale clientilor WBS Romania, ne-a transmis miercuri ca Sima a disparut pur si simplu din peisaj de la sfarsitul lunii septembrie.

“Contul meu de tranzactionare pe bursele internationale era trecut pe WBS Holding, o firma controlata de Cristian Sima, care se ocupa integral de tranzactiile straine. De la sfarsitul lunii septembrie nu am mai putut lua legatura cu el. Sima era unicul actionar al acestei firmei si facea toate tranzactiile, avea acces la contul meu, putea sa faca orice tranzactie. Am mers astazi la sediul WBS Romania, unde ni s-a spus ca nu ne pot ajuta in niciun fel si ca tranzactiile noastre au fost oprite. Nu pot avea acces la contul meu, nu pot vedea nimic. Sima a fugit cu banii clientilor”, ne-a declarat investitorul pagubit.

Dupa discutiile cu mai multi brokeri din piata, se vehiculeaza doua variante: fie Sima a pierdut banii din conturile clientilor, fie a disparut cu banii din conturi.

Un alt semnal important si motivul care a stat la baza revocarii sale din conducerea bursei sibiene este faptul ca Sima nu a fost prezent in ultima perioada la Sibex, desi compania era sub control CNVM. Legislatia in vigoare impune conducatorilor si reprezentantilor controlului intern sa fie prezenti in timpul derularii controlului CNVM.

Dupa alegerea sa ca presedinte Sibex, Sima a declarat ca a vandut pachetul de actiuni detinut la WBS Romania si ca nu mai are legatura cu firma. Investitorul care ne-a contactat ne-a explicat ca toate tranzactiile de pe contul sau, exclusiv pe bursele straine, erau facute de Sima.

Conform unor informatii survenite de la mai multi investitori, atmosfera la sediul WBS Romania este tensionata. Desi Sima nu mai este in actionariatul companiei, firma locala este singura lor legatura cu WBS Holding. Mai multi clienti au mers la sediul WBS pentru a gasi o solutie. Un reporter Wall-Street a ajuns in jurul orei 17.00 la sediul companiei si a solicitat sa discute cu o persoana din conducere, dar i s-a spus ca nu este nimeni disponibil, desi prin geamurile cladirii se vedeau cateva persoane.

Am contactat mai multe persoane din piata si se pare ca informatia ca Sima ar fi disparut circula de cateva zile. Diversi brokeri, directori de companii sau oficiali au institutiilor pietei, care nu au dorit sa fie citati, ne-au spus ca au auzit vorbindu-se de disparitia lui Sima, dar fara a avea dovezi concrete.

Sursele citate mai spun ca in urma cu aproximativ o luna Cristian Sima ar fi divortat si tot in aceeasi perioada ar fi fost concediat si directorul de tranzactionare de la WBS Holding, Sima ramanand singura persoana responsabila cu operatiunile.

La plecarea din Romania, Sima ar fi anuntat ca merge la proprietatea sa din Elvetia, dar de atunci nu a mai putut fi contactat de nimeni. Printre clientii sai se pare ca se afla chiar prieteni apropiati ai acestuia, carora nu le-a raspuns pe nicio cale.

Surse din piata de capital au declarat pentru Mediafax ca Sima a transmis la 1 octombrie un email unui director de la bursa din Sibiu in care scria ca i-au fost furate laptopul, telefonul, actele si cardul bancar si cerea blocarea acestora.

Angajatii Sibex au incercat de mai multe ori, fara succes, sa il contacteze pe Sima. La casa pe care Sima o are in Elvetia, postul telefonic este suspendat, au mentionat sursele.

La sfarsitul lunii septembrie a aparut si informatia ca Sima a vandut participatia detinuta la site-ul de stiri Hotnews.ro. Razvan Corneteanu, fostul director general al Adevarul Holding, a preluat pachetul de aproape 10% detinut anterior de fostul sef Sibex.

La inceputul anului, Cristian Sima, director general si presedinte al Bursei din Sibiu, a vorbit intr-un interviu acordat wall-street.ro despre beneficiile unei fuziuni, o posibila inchidere a pietei spot Sibex, atragerea investitorilor din Forex, dar si despre lansarea unor noi produse la Sibiu, precum contractele pe DAX sau, intr-un caz fericit, futures-ul pe SIF-uri cu livrare.

Abonează-te pe

Calculator Salariu: Află câți bani primești în mână în funcție de salariul brut »

Despre autor
Wall-Street.ro este un cotidian de business fondat în 2005, parte a grupului InternetCorp, unul dintre cei mai mari jucători din industria românească de publishing online.Pe parcursul celor peste 15 ani de prezență pe piața media, ne-am propus să fim o sursă de inspirație pentru mediul de business, dar și un canal de educație pentru pentru celelalte categorii de public interesate de zona economico-financiară.În plus, Wall-Street.ro are o experiență de 10 ani în organizarea de evenimente B2B, timp în care a susținut peste 100 de conferințe pe domenii precum Ecommerce, banking, retail, pharma&sănătate sau imobiliare. Astfel, am reușit să avem o acoperire completă - online și offline - pentru tot ce înseamnă business-ul de calitate.

Te-ar putea interesa și:



Mai multe articole din secțiunea Piețe de capital »



Setari Cookie-uri