Franklin Templeton a transmis Bursei ca va continua sa administreze Fondului Proprietatea, in conformitate cu statutul actual, avand in vedere ca versiunea la care face referire decizia instantei nu este cea in vigoare in prezent.
"Pentru evitarea oricarei confuzii, administratorul Fondului mentioneaza ca versiunea Actului Constitutiv la care face referire decizia instantei nu este cea in vigoare in prezent. Noi versiuni ale Actului Constitutiv au fost aprobate de catre actionarii Fondului cu o vasta majoritate in cadrul Adunarilor Generale ale Actionarilor din 29 noiembrie 2010, 23 noiembrie 2011 si din 4 aprilie 2012", se mentioneaza intr-un raport transmis miercuri de catre Templeton.

De asemenea, administratorul reaminteste ca hotararile din AGA din 25 aprilie 2012, care fac obiectul acestei decizii a instantei, au fost aprobate de actionari cu o majoritate de peste 96%, scrie Mediafax.

"In consecinta, Franklin Templeton va continua sa administreze Fondul in conformitate cu contractul sau de administrare incheiat cu Fondul si cu Actul Constitutiv in vigoare si a hotararilor actionarilor, in colaborare cu Comitetul Reprezentantilor", se mentioneaza in raportul Templeton.

Curtea de Apel Bucuresti (CAB) a decis, miercuri, irevocabil, anularea unei hotarari AGA a Fondului Proprietatea din septembrie 2010 prin care a fost modificat statutul, iar compania Franklin Templeton a fost numita administrator al FP.

In 21 decembrie 2011, Tribunalul Bucuresti a constatat nulitatea absoluta a hotararilor AGA, iar Fondul Proprietatea a contestat decizia cu recurs la Curtea de Apel Bucuresti, in cadrul unui litigiu cu avocatul Ioana Sfiraiala.

Instanta Curtii de Apel Bucuresti a respins, miercuri, recursul Fondului Proprietatea, mentinand astfel decizia din decembrie 2011 a Tribunalului Bucuresti. Decizia Curtii de Apel Bucuresti este irevocabila.

Sfiraiala a contestat, incepand din octombrie 2010, majoritatea deciziilor AGA, motivand ca Franklin Templeton nu avea dreptul sa convoace AGA deoarece nu este administratorul Fondului. Ea a contestat in octombrie 2010 in instanta o parte din decizia AGA prin care Franklin Templeton a fost numit administrator, invocand ca proiectul de modificare a actului constitutiv al societatii nu a fost publicat in termenul legal, cu 30 de zile inainte de AGA.

Fondul Proprietatea este o societate de investitii de tip inchis, creata in scopul despagubirii persoanelor ale caror proprietati au fost confiscate abuziv de statul comunist si sunt imposibil de retrocedat in natura.

La finalul lunii septembrie, investitorii institutionali straini aveau 50,91% din capitalul social al Fondului, respectiv 53,26% din drepturile de vot.

Fondul american de hedging Elliott Associates, cel mai mare actionar al Fondului Proprietatea, detine 15,33% din actiuni, pachet care reprezinta aproape 16% din drepturile de vot in AGA.

Al doilea actionar institutional al FP este compania de administrare a investitiilor City of London, care detine 9,43% din actiunile Fondului. City of London detine actiuni propriu-zise (4,18% din capitalul social) si warranturi emise de RBS pentru 5,25% din titlurile FP.

Actiunile Fondului Proprietatea au fost suspendate la ora 13:03, ultima cotatie din piata fiind de 0,525 lei, in stagnare fata de referinta. La acest pret, capitalizarea Fondului este de 7,233 miliarde lei (1,58 miliarde euro) si FP este al treilea emitent de la BVB in functie de capitalizare.

Abonează-te pe

Calculator Salariu: Află câți bani primești în mână în funcție de salariul brut »

Despre autor
Wall-Street.ro este un cotidian de business fondat în 2005, parte a grupului InternetCorp, unul dintre cei mai mari jucători din industria românească de publishing online.Pe parcursul celor peste 15 ani de prezență pe piața media, ne-am propus să fim o sursă de inspirație pentru mediul de business, dar și un canal de educație pentru pentru celelalte categorii de public interesate de zona economico-financiară.În plus, Wall-Street.ro are o experiență de 10 ani în organizarea de evenimente B2B, timp în care a susținut peste 100 de conferințe pe domenii precum Ecommerce, banking, retail, pharma&sănătate sau imobiliare. Astfel, am reușit să avem o acoperire completă - online și offline - pentru tot ce înseamnă business-ul de calitate.

Te-ar putea interesa și:



Mai multe articole din secțiunea Piețe de capital »



Setari Cookie-uri