Politia Sibiu s-a autosesizat si a inceput o ancheta in cazul fostului presedinte CA si director general al Bursei de la Sibiu, Cristian Sima, care nu mai poate fi gasit de cateva zile si care ar fi disparut cu banii unor clienti ce tranzactionau pe piete externe printr-o firma detinuta de el, caz despre care wall-street.ro a scris in premiera.
Purtatorul de cuvant al Politiei Judetene Sibiu, Luciana Baltes, a declarat, potrivit Mediafax, in aceasta dimineata, ca Politia s-a autosesizat in acest caz in urma informatiilor aparute in presa.

"In urma informatiilor aparute in mass-media referitoare la fostul presedinte al Bursei Sibiu, Inspectoratul Judetean de Politie s-a autosesizat in acest caz, fiind incepute verificari", a declarat Luciana Baltes.

Ea a precizat ca pana la acest moment la Politia Sibiu nu a fost depusa nicio sesizare referitoare la Cristian Sima, nici din partea familiei acestuia, legata de disparitie, nici din partea altei persoane.

"Nu avem niciun fel de plangere legata de Cristian Sima, autosesizandu-ne pe baza informatiilor aparute in presa", a adaugat purtatorul de cuvant al Politiei Judetene Sibiu.

Potrivit unor informatii transmise Wall-Street.ro de clienti WBS Holding, brokerul Cristian Sima nu este de gasit de mai bine de 10 zile, iar tranzactiile pe pietele internationale au fost oprite

Cristian Sima, revocat miercuri din functiile de presedinte CA si director general al Bursei de la Sibiu, nu mai poate fi contactat de lunea trecuta si, potrivit unor zvonuri din piata de capital, ar fi disparut cu banii unor clienti care tranzactionau pe piete externe printr-o firma detinuta de el.

Sima ar fi transmis la 1 octombrie un email unui director de la bursa din Sibiu in care scria ca i-au fost furate laptopul, telefonul, actele si cardul bancar si cerea blocarea acestora.

Angajatii Sibex au incercat de mai multe ori, fara succes, sa il contacteze pe Sima. La casa pe care Sima o are in Elvetia, postul telefonic este suspendat, au mentionat sursele.

In piata de capital au aparut zvonuri potrivit carora Sima ar fi disparut din tara cu banii clientilor unei firme pe care o detine si prin care tranzactiona pe pietele externe.

Firma WBS Holding inregistrata in Insulele Virgine Britanice, prin care clientii lui Sima ar fi tranzactionat pe pietele externe, nu este inregistrata la CNVM, astfel ca activitatea acesteia nu este supravegheata de Comisie. Sima a fost actionar la WBS Romania pana anul trecut, cand a vandut actiunile pentru a evita o incompatibilitate cu functiile de presedinte CA si director general al Sibex.
Abonează-te pe

Calculator Salariu: Află câți bani primești în mână în funcție de salariul brut »

Despre autor
Wall-Street.ro este un cotidian de business fondat în 2005, parte a grupului InternetCorp, unul dintre cei mai mari jucători din industria românească de publishing online.Pe parcursul celor peste 15 ani de prezență pe piața media, ne-am propus să fim o sursă de inspirație pentru mediul de business, dar și un canal de educație pentru pentru celelalte categorii de public interesate de zona economico-financiară.În plus, Wall-Street.ro are o experiență de 10 ani în organizarea de evenimente B2B, timp în care a susținut peste 100 de conferințe pe domenii precum Ecommerce, banking, retail, pharma&sănătate sau imobiliare. Astfel, am reușit să avem o acoperire completă - online și offline - pentru tot ce înseamnă business-ul de calitate.

Te-ar putea interesa și:



Mai multe articole din secțiunea Piețe de capital »



Setari Cookie-uri