Franklin Templeton, administratorul Fondului Proprietatea, propune actionarilor FP sa ii prelungeasca pana la 30 iunie 2013 imputernicirea data in iunie pentru pregatirea listarii secundare a Fondului la Bursa de Valori de la Varsovia, intrucat mandatul initial expira la finele acestui an, informeaza Mediafax.
Propunerea va fi votata de actionari intr-o AGA convocata pentru 23 noiembrie, se arata intr-un convocator transmis, joi, Bursei de Valori Bucuresti (BVB).
In aceeasi zi actionarii vor analiza si bugetul de venituri si cheltuieli al Fondului Proprietatea pentru anul viitor.

Actionarii Fondului Proprietatea au aprobat la finele lunii iunie listarea secundara a Fondului la Bursa de la Varsovia.

Operatiunea este, insa, blocata deoarece este nevoie de o conexiune a Depozitarului Central de la Bucuresti cu cel din Polonia, iar pentru aceasta nu exista inca un cadrul legal aprobat de Comisia Nationala a Valorilor Mobiliare (CNVM).

Totodata, decizia AGA privind listarea a fost contestata in instanta de un actionar al Fondului, avocatul Ioana Sfiraiala.

Listarea secundara a actiunilor la Varsovia va fi realizata in baza unui memorandum de informare, care nu necesita aprobarea niciunui alt organism de reglementare.

Managerul Fondului, Greg Konieczny, spunea in iunie ca memorandumul poate fi realizat in circa 10 saptamani, dupa care ar trebui sa mai dureze cam 2-3 saptamani pana la listare, insa data finala depinde de momentul stabilirii unei legaturi intre sistemele celor doi depozitari centrali.

Listarea secundara ar face Fondul mai vizibil si mai usor accesibil pentru investitorii straini si ar putea duce la cresterea pretului, intrucat va exista o cerere suplimentara pentru aceste actiuni.

Cotarea pe bursa din Polonia va fi intermediata de consortiul format din JP Morgan, UniCredit Group si KBC Securities. Potrivit bugetului pentru listare aprobat in luna iunie de actionarii FP, consortiul ar urma sa incaseze 5,4 milioane lei (1,2 milioane euro), iar cheltuielile pentru serviciile juridice sunt estimate la 2,2 milioane lei (peste 480.000 de euro).

Actiunile Fondului Proprietatea au incheiat sedinta bursiera de joi in scadere cu 3,33%, la 0,5075 lei. La aceasta cotatie, capitalizarea Fondului este de 6,992 miliarde lei (1,53 miliarde euro).

Abonează-te pe

Calculator Salariu: Află câți bani primești în mână în funcție de salariul brut »

Despre autor
Wall-Street.ro este un cotidian de business fondat în 2005, parte a grupului InternetCorp, unul dintre cei mai mari jucători din industria românească de publishing online.Pe parcursul celor peste 15 ani de prezență pe piața media, ne-am propus să fim o sursă de inspirație pentru mediul de business, dar și un canal de educație pentru pentru celelalte categorii de public interesate de zona economico-financiară.În plus, Wall-Street.ro are o experiență de 10 ani în organizarea de evenimente B2B, timp în care a susținut peste 100 de conferințe pe domenii precum Ecommerce, banking, retail, pharma&sănătate sau imobiliare. Astfel, am reușit să avem o acoperire completă - online și offline - pentru tot ce înseamnă business-ul de calitate.

Te-ar putea interesa și:



Mai multe articole din secțiunea Piețe de capital »



Setari Cookie-uri