Cristian Sima incearca sa distraga atentia publicului de la sumele pe care le-a pierdut din conturile clientilor, sau cu care a plecat in strainatate, majoritatea dezvaluirilor brokerului fiind false, considera unul dintre membri care se aflau in Consiliul Bursei de la Bucuresti in 2007.
Cristian Sima a fost membru in Consiliul BVB pentru cateva luni in 2007. Brokerul a plecat insa dupa un intreg scandal in care a fost acuzat si de faptul ca ar fi incercat sa preia controlul Bursei.

“Sunt fumigene si aberatii. Prin scrisorile sale incearca sa distraga atentia de la faptul ca niste bani ai unor clienti de-ai sai lipesc. Ce relevanta si ce legatura au faptele relatate de el cu blocarea conturilor acelor oameni? Spune ca nu se ascunde, dar de ce nu spune clar unde se afla atunci? Spune ca a pierdut doar o parte din bani pe care o poate acoperi cu vanzari de active. Atunci de ce nu a facut conferinta de presa in Romania sa explice aceste lucruri? Trebuie sa recunosc totusi ca omul are talentul de a pune in scris niste fapte cu atat de multe detalii incat te conving ca ar fi fost adevarate”, spune unul dintre colegii lui Sima in Consiliul BVB din anul 2007.

El povesteste modul in care Cristian Sima discuta cu oficialii din Consiliul Bursei si cu alti angajati ai BVB in scurta sa perioada in care a reprezentat piata din Bucuresti.

“A venit in Consiliu si a inceput sa spuna ce vom face si cum se vor schimba lucrurile, insa nu a gasit spatiu de manevra in Consiliu. Cand a vazut ca nu se poate, a pus eticheta de birocrati si conservatori celorlalti membri din Consiliu. Este genul de om inteligent, caruia ii merge mintea. Venea, iti expunea un plan sau o schema, te trecea atat de rapid prin puncte incat pierdeai sirul logic. Atunci cand era intrerupt te facea prost si spunea ca el se ridica de la masa si pleaca daca nimeni nu il intelege. Incepea discutiile cu lucruri concrete, dar la un moment dat nu mai puteai sa il urmaresti si incepea sa devizieze. Acum imi dau seama si cum a convins acei clienti. Nu ii placea sa discute pe lucruri concrete si evita clarificarile in discutii”, mai spune sursa citata.

Potrivit aceleiasi surse, Cristian Sima ar fi incercat si sa convinga administratorii Bursei sa investeasca lichiditatile BVB in instrumente financiare derivate, cu grad ridicat de risc.

“Apoi a vrut sa schimbam indicii BVB, vroia sa ii refacem complet dupa niste barometrii pe care doar el ii intelegea. Daca cereai mai multe explicatii iti spunea ca nu are cu cine discuta. Faptul ca nu a avut spatiu de manevra este unu dintre motivele pentru care a plecat din Consiliul BVB”, afirma sursa citata.

Dupa ce a plecat din Consiliul BVB, Cristian Sima a continuat sa conduca firma de brokeraj WBS pe care a vandut-o anul trecut, cand a devenit presedintele si directorul general al Bursei din Sibiu (Sibex).

Cititi si
Ce se intampla cu banii clientilor lui Sima?

Cititi
aici cea de-a treia scrisoare a lui Sima + primele doua scrisori.

Abonează-te pe

Calculator Salariu: Află câți bani primești în mână în funcție de salariul brut »

Despre autor
Ionut Sisu
Ionuț Șișu scrie pentru Wall-Street.ro din anul 2011, iar în prezent ocupă funcția de redactor-șef adjunct . El și-a început activitatea în presă în 2007, în departamentul de limbă engleză al Mediafax monitorizare. În perioada 2008-2009, Ionuț a acoperit domeniile piețe de capital și finanțe personale în cadrul Business Standard, publicația de afaceri a trustului Realitatea-Cațavencu. După o scurtă perioada de timp în cadrul Corect...

Te-ar putea interesa și:



Mai multe articole din secțiunea Piețe de capital »



Setari Cookie-uri