Oferta publica secundara prin care statul roman vrea sa vanda pe Bursa de la Bucuresti (BVB) 15% din actiunile Transgaz (TGN) ar urma sa fie lansata saptamana viitoare, potrivit unor surse apropiate tranzactiei.
“Saptamana viitoare oferta ar trebui sa inceapa, mai exact imediat ce se va stabili un pret. Teoretic acesta este termenul pe care si brokerii straini vor sa il mentina, insa o surpriza din partea statului nu poate sa fie exclusa niciodata”, a declarat sursa citata.

Oferta Transgaz ar putea sa aiba o valoare de aproximativ 335,5 mil. lei (73,3 mil. euro), luand in calcul pretul de 190 lei/actiune stabilit pe Bursa in sedinta de miercuri.

Actiunile TGN erau suspendate joi de la tranzactionare pentru a se permite desfasurarea unei Adunari a Actionarilor. Acestia vor decide daca aproba modificarea cotei de participare detinuta de Transgaz in cadrul companiei Nabucco Gas Pipeline de la 17,064%, la 17,38%.
Oferta publica de vanzare de la Transgaz a fost amanata de mai multe ori in acest an, odata cu schimbarea conditiilor de piata dar si a Guvernelor.

Pe 10 octombrie, Guvernul a aprobat memorandumul privind oferta secundara de vanzare de la Transgaz. De asemenea, CNVM a aprobat in luna mai prospectul preliminar.

Statul roman este principalul actionar al companiei care opereaza sistemul de transport al gazelor naturale din Romania, cu o participatie de 73,5%. Fondul Proprietatea este al doilea cel mai mare actionar, cu un pachet de 14,9% din titlurile TGN.

Abonează-te pe

Calculator Salariu: Află câți bani primești în mână în funcție de salariul brut »

Despre autor
Ionut Sisu
Ionuț Șișu scrie pentru Wall-Street.ro din anul 2011, iar în prezent ocupă funcția de redactor-șef adjunct . El și-a început activitatea în presă în 2007, în departamentul de limbă engleză al Mediafax monitorizare. În perioada 2008-2009, Ionuț a acoperit domeniile piețe de capital și finanțe personale în cadrul Business Standard, publicația de afaceri a trustului Realitatea-Cațavencu. După o scurtă perioada de timp în cadrul Corect...

Te-ar putea interesa și:



Mai multe articole din secțiunea Piețe de capital »



Setari Cookie-uri