Bursa de la Bucuresti cobora cu 0,11% dupa prima jumatate de ora a sesiunii de marti, in linie cu bursele europene, intr-o piata in care jucatorii au tranzactionat volume reduse de actiuni, de numai 670.000 de lei (146.000 euro), transmite Mediafax.

In jurul orei 10:30, indicele BET, al celor mai lichide zece actiuni, se plasa cu 0,28% mai jos fata de luni, iar indicele extins al Bursei, BET-XT, se situa cu 0,3% sub nivelul de referinta. Indicele BET-XT reflecta evolutia primelor 25 de actiuni romanesti in functie de lichiditate, inclusiv SIF-urile si Fondul Proprietatea (FP).

Indicele extins BET-BK, care cuprinde cele mai lichide 25 de actiuni, inclusiv titlurile bancii austriece Erste (EBS), era in stagnare, iar indicele BET-NG, al actiunilor companiilor din sectorul energetic, cobora cu 0,45% peste nivelul sesiunii precedente.

Totodata, indicele BET-FI, al actiunilor celor cinci SIF-uri si al titlurilor Fondului Proprietatea, era cu 0,51% sub nivelul de referinta.
Cele mai tranzactionate erau actiunile SIF Transilania (SIF3), cu operatiuni de 215.000 lei. Cel mai recent transfer s-a perfectat la un pret de 0,6 lei, cu 1,15% mai redus decat cel de la inchiderea sesiunii de luni.


Te-ar putea interesa si:


Mai multe articole din sectiunea Piete de capital »Citeste si
Bursa a crescut pe cel mai ridicat rulaj din ultimele doua saptamani