Guvernul a decis, marti, ca plata unor ajutoare de urgenta pentru sprijinirea angajatilor Oltchim sa fie efectuata intr-o singura transa, in luna decembrie, motivand ca nu a fost "suficient timp" pentru realizarea tuturor procedurilor administrative care sa permita deja plata primei transe.
In urma cu trei saptamani, Guvernul a decis sa acorde ajutoare sociale pentru 522 de angajati Oltchim al caror venit mediu lunar pe membru de familie este mai mic decat 786 lei si care nu detin in proprietate alte locuinte in afara celei de domiciliu, terenuri cu potential productiv sau utilaje agricole ori de prelucrare a lemnului, informeaza Mediafax.

In cadrul combinatului Oltchim lucreaza 3.353 angajati.

Anterior, Guvernul hotarase ca angajatii Oltchim sa primeasca ajutoare sociale de urgenta in suma de cate 1.400 lei, in doua transe, din fondurile Ministerului Muncii, pentru a preveni noi probleme sociale.

In sedinta de marti insa, Guvernul a adoptat o hotarare prin care plata unor ajutoare de urgenta pentru sprijinirea materiala a familiilor salariatilor de la Oltchim se va face intr-o singura transa, in luna decembrie 2012.

"Aceasta hotarare a fost luata deoarece nu a fost suficient timp pentru realizarea tuturor procedurilor administrative de deschidere a creditelor bugetare aferente primei transe a ajutorului de urgenta aprobat", explica Guvernul.

Productia la combinatul Oltchim a fost reluata, joi, la instalatia de electroliza cu membrana, iar in doua saptamani va fi repusa in functiune si electroliza cu catoni de mercur, potrivit reprezentantilor companiei. Pana in 15 noiembrie ar putea fi date salariile restante ale angajatilor daca situatia economica a combinatului va permite acest lucru.

Pana la finele saptamanii, autoritatile romane intentioneaza sa notifice oficial Comisia Europeana cu privire la ajutorul de urgenta pentru Oltchim, de 20 milioane euro.

Incercarea de privatizare a Oltchim a esuat, intrucat Dan Diaconescu, care a castigat licitatia pentru pachetul de actiuni detinut de stat, nu a platit suma de 45 milioane euro pentru titluri.

Ministerul Economiei detine 54,8% din actiunile combinatului chimic. In actionariat se mai regasesc compania germana PCC SE (18,32%) si fondul de investitii Carlson Ventures, inregistrat in Marea Britanie, care detine prin Nachbar Services 14,02% din titluri.
Abonează-te pe

Calculator Salariu: Află câți bani primești în mână în funcție de salariul brut »

Despre autor
Wall-Street.ro este un cotidian de business fondat în 2005, parte a grupului InternetCorp, unul dintre cei mai mari jucători din industria românească de publishing online.Pe parcursul celor peste 15 ani de prezență pe piața media, ne-am propus să fim o sursă de inspirație pentru mediul de business, dar și un canal de educație pentru pentru celelalte categorii de public interesate de zona economico-financiară.În plus, Wall-Street.ro are o experiență de 10 ani în organizarea de evenimente B2B, timp în care a susținut peste 100 de conferințe pe domenii precum Ecommerce, banking, retail, pharma&sănătate sau imobiliare. Astfel, am reușit să avem o acoperire completă - online și offline - pentru tot ce înseamnă business-ul de calitate.

Te-ar putea interesa și:



Mai multe articole din secțiunea Piețe de capital »



Setari Cookie-uri