Veniturile SIF Banat-Crisana (SIF1) au avansat de aproape trei ori in primele noua luni, la 141,7 milioane lei (32 milioane euro), in principal datorita cresterii de cinci ori a incasarilor din vanzarea de titluri, care au ajuns la 104,8 milioane lei (23,6 milioane euro), scrie Mediafax.
In primele noua luni ale anului trecut, societatea de investitii financiare a consemnat venituri de totale de 54,7 milioane lei, din care aproape 21 milioane lei au provenit din titluri cedate.

Cheltuielile totale au scazut in perioada analizata cu 15%, la 28,1 milioane lei (6,3 milioane euro), de la aproape 33 milioane lei din acelasi interval de anul trecut, potrivit informatiilor transmise luni de SIF Bursei de Valori Bucuresti.

Cheltuielile cu personalul au crescut cu aproape 5%, la 8,8 milioane lei (2 milioane euro), de la 8,4 milioane lei in perioada similara a anului trecut. Sumele platite pentru salarii au avansat cu 4,5%, la 7,1 milioane lei (1,6 milioane euro), de la 6,8 milioane lei in primele noua luni ale anului trecut.

La finele lunii septembrie, societatea avea 77 de angajati.

SIF Banat-Crisana a incheiat primele noua luni cu un profit net de 98 milioane lei (22,1 milioane euro), de aproape cinci ori peste castigul din perioada similara a anului trecut.

Societatea nu a prezentat situatia detaliata a portofoliului, insa cel mai probabil castigul din primele noua luni a fost sustinut in principal de vanzarea de actiuni Erste (EBS), dar si de alte participatii.

La finele lunii septembrie, SIF Banat-Crisana avea un activ net de 1,243 miliarde lei, valoare cu 4,1% sub cea de la sfarsitul anului trecut, de 1,297 miliarde lei.

Dupa prima ora a sedintei bursiere de luni, actiunile SIF Banat-Crisana erau in scadere cu 0,68%, la 1,17 lei. La aceasta cotatie, capitalizarea bursiera a societatii este de 642,1 milioane lei (142 milioane euro).


Abonează-te pe

Calculator Salariu: Află câți bani primești în mână în funcție de salariul brut »

Despre autor
Wall-Street.ro este un cotidian de business fondat în 2005, parte a grupului InternetCorp, unul dintre cei mai mari jucători din industria românească de publishing online.Pe parcursul celor peste 15 ani de prezență pe piața media, ne-am propus să fim o sursă de inspirație pentru mediul de business, dar și un canal de educație pentru pentru celelalte categorii de public interesate de zona economico-financiară.În plus, Wall-Street.ro are o experiență de 10 ani în organizarea de evenimente B2B, timp în care a susținut peste 100 de conferințe pe domenii precum Ecommerce, banking, retail, pharma&sănătate sau imobiliare. Astfel, am reușit să avem o acoperire completă - online și offline - pentru tot ce înseamnă business-ul de calitate.

Te-ar putea interesa și:



Mai multe articole din secțiunea Piețe de capital »



Setari Cookie-uri