Bursa de la Bucuresti a pierdut castigul fragil de la deschidere si a scazut cu 0,19% in prima parte a sedintei, intr-o piata apatica si in care tranzactiile au ajuns cu greu la 4 milioane de lei.
Piata a debutat pe crestere foarte usoara, desi bursele vest-europene au fost pe scadere. Dupa prima ora de tranzactionare, bursa locala a trecut pe rosu, urmand linia pietelor externe, insa volumele de tranzactionare au continuat sa fie foarte reduse, scrie Mediafax.

La ora 13:00, indicele BET, al celor mai lichide zece actiuni, era in scadere cu 0,31%, si indicele extins al Bursei, BET-XT, se plasa cu 0,16% sub inchiderea de marti. Indicele BET-XT reflecta evolutia primelor 25 de actiuni romanesti in functie de lichiditate, inclusiv SIF-urile si Fondul Proprietatea.

Indicele extins BET-BK, care cuprinde cele mai lichide 25 de actiuni, inclusiv titlurile bancii austriece Erste (EBS), a scazut cu 0,1%, iar indicele BET-NG, al actiunilor companiilor din sectorul energetic, a coborat cu 0,4%.

Pe de alta parte, indicele BET-FI, al actiunilor celor cinci SIF-uri si al titlurilor Fondului Proprietatea, a avansat cu 0,17%.

Transferurile au cumulat 4 milioane lei (890.000 de euro), valoare cu 14% peste rulajul din prima parte a sedintei precedente, de 3,5 milioane lei (774.000 euro). O treime din lichiditatea de miercuri a fost asigurata de trei deal-uri cu actiuni SIF Muntenia (882.000 de lei) si SIF Banat-Crisana (463.000 de lei).

Deal-urile au fost realizate in jurul orei 11:55, la preturi cu aproape 0,3% sub ultimele cotatii de marti.

Pe piata principala, actiunile SIF Muntenia (SIF4) au consemnat un rulaj de doar 20.000 de lei, rezultat din 12 tranzactii, iar singurele opt operatiuni cu titlurile SIF Banat-Crisana (SIF1) au cumulat 427.000 lei. Actiunile SIF Muntenia au scazut cu 0,29%, la 0,69 lei, in timp ce cea mai recenta tranzactie cu titlurile SIF Banat-Crisana a fost realizata la 1,125 lei, pret in crestere cu 0,18%.

Actiunile Fondului Proprietatea (FP) au continuat sa fie cele mai lichide din piata principala, cu operatiuni de 873.000 de lei, iar pretul a stagnat la 0,533 lei.

Pe segmentul destinat obligatiunilor au fost cedate doua pachete de titluri de stat pentru 6,7 milioane lei (aproape 1,5 milioane euro).

La mijlocul sedintei de la Bucuresti, bursele vest-europene erau in scadere cu pana la 0,2%. Pietele au fost pe rosu inca de la deschidere, dupa ce intalnirea ministrilor Finantelor din zona euro s-a incheiat fara o decizie privind continuarea asistentei financiare catre Grecia.

Abonează-te pe

Calculator Salariu: Află câți bani primești în mână în funcție de salariul brut »

Despre autor
Wall-Street.ro este un cotidian de business fondat în 2005, parte a grupului InternetCorp, unul dintre cei mai mari jucători din industria românească de publishing online.Pe parcursul celor peste 15 ani de prezență pe piața media, ne-am propus să fim o sursă de inspirație pentru mediul de business, dar și un canal de educație pentru pentru celelalte categorii de public interesate de zona economico-financiară.În plus, Wall-Street.ro are o experiență de 10 ani în organizarea de evenimente B2B, timp în care a susținut peste 100 de conferințe pe domenii precum Ecommerce, banking, retail, pharma&sănătate sau imobiliare. Astfel, am reușit să avem o acoperire completă - online și offline - pentru tot ce înseamnă business-ul de calitate.

Te-ar putea interesa și:



Mai multe articole din secțiunea Piețe de capital »



Setari Cookie-uri