La sase luni de cand au fost listate in SUA, actiunile Facebook vor putea sa fie tranzactionate de romani pe Bursa de la Bucuresti (BVB), titlurile retelei de socializare fiind in urcare cu aproape 40% in ultimele patru saptamani.
Pe BVB, Facebook va fi tranzactionat incepand de vineri pe sistemul ATS, casa de brokeraj Tradeville urmand sa fie market maker.

Raliul Facebook a inceput pe 13 noiembrie, cu o zi inaintea expirarii unui termen care le interzicea angajatilor retelei sa vanda in piata peste 800 de milioane de actiuni, scrie Marketwatch.

Analistii spun ca mai multi factori au contribuit la aceasta revenire. Arvind Bhatia, de la compania financiara Sterne Agee, spune ca problema intrarii in piata a unei cantitati masive de actiuni noi Facebook pare sa fi incetat, presiunea la vanzare diminuandu-se in prezent.



Acelasi analist adauga ca asteptarile pentru rezultatele financiare din ultimul trimestru al anului sunt pozitive. Rezultatele Facebook pe T4 vor fi anuntate in luna ianuarie.

Debutul pe Bursa al Facebook a fost unul dezamagitor pentru investitori, actiunile retelei scazand de la 38 de dolari (pretul de IPO) pana la un minim de 17,73 de dolari (-53%). In prezent insa titlurile companiei sunt tranzactionate la 26,97 dolari, cu 52% peste minime.

Obiectivul ultimilor ani al Facebook a fost atragerea unui numar cat mai ridicat de utilizatori si stabilirea legaturilor dintre acestia. Facebook a inregistrat in luna septembrie un miliard de utilizatori, in crestere cu 26% fata de aceeasi perioada a anului trecut, din care 584 mil. au accesat zilnic site-ul de socializare, in crestere cu 28%.

La Bursa de Valori Bucuresti, deschiderea primei sedinte bursiere in care vor fi tranzactionate actiunile Facebook va fi oficiata de catre reprezentanti ai Tradeville si ai BVB, dar si de investitorii prezenti la Targul de investitii. De asemenea, vizitatorii Targului vor avea ocazia de a vedea noutatile tehnologice din domeniu.

Sursa imagine: Yahoo! Finance

Abonează-te pe

Calculator Salariu: Află câți bani primești în mână în funcție de salariul brut »

Despre autor
Ionut Sisu
Ionuț Șișu scrie pentru Wall-Street.ro din anul 2011, iar în prezent ocupă funcția de redactor-șef adjunct . El și-a început activitatea în presă în 2007, în departamentul de limbă engleză al Mediafax monitorizare. În perioada 2008-2009, Ionuț a acoperit domeniile piețe de capital și finanțe personale în cadrul Business Standard, publicația de afaceri a trustului Realitatea-Cațavencu. După o scurtă perioada de timp în cadrul Corect...

Te-ar putea interesa și:



Mai multe articole din secțiunea Piețe de capital »



Setari Cookie-uri