dunarea Generala a Actionarilor Sibex, convocata astazi, nu a indeplinit conditiile legale de derulare, cvorumul fiind de doar 45%. A doua convocare a sedintei este programata pentru maine.

Actionarii Sibex urmau sa discute bugetul companiei pe anul viitor, completarea unui plan de restructurare si repozitionare a grupului Sibex, aprobarea unui program al Consiliului de administratie. Un alt punct pe ordinea de zi, solicitat de SIF Moldova, era redactarea si publicarea unui nou contract de administratie sub forma unui contract de adeziune, care sa fie semnat individual de fiecare administrator.

Alte puncte pe ordinea de zi erau revocarea auditorului KPMG si numirea unui alt auditor, impreuna cu fixarea remuneratiei si stabilirea duratei contractului.

La jumatatea lunii noiembrie, actionarii Sibex au ales patru noi membri in Consiliul de Administratiei, dupa ce reprezentantul SIF Transilvania, Dan Simionescu a fost singurul care nu a fost revocat. Astfel, noii membri sunt : Valentin Ionescu (administrator SIF Moldova), Iancu Stavrositu (Interfinbrok Corporation - autopropus), Daniel Grigoropol (director general Andimed - propus de Camelia Georgeta Grecu), Cristina Dutu (NIS Petrol - propusa de Bogdan Balosan).

Conform unor surse prezente la AGA, Paul Miclaus si-a prezentat demisia chiar inainte de inceperea sedintei. Acesta s-a aflat pe lista candidatilor, dar nu a mai fost ales. De asemenea, la discutia despre eventualele prejudicii aduse bursei de scandalul Sima, s-a ajuns la concluzia ca acestea nu au existat.

Citeste si Cine sunt noii administratori ai Sibex


Te-ar putea interesa si:


Mai multe articole din sectiunea Piete de capital »Citeste si
PNL a inceput sa isi propuna oamenii in companiile de stat
Setari Cookie-uri