Casa de brokeraj Active International se va retrage din activitatea de intermediere, a declarat pentru Mediafax Alina Petrisor, directorul si presedintele CA al firmei detinute de NCH Investor Services si Posta Romana.

"Analizand situatia economica a societatii, dar si previziunile pentru anii urmatori, am decis sa convocam o Adunare Generala a Actionarilor care va avea pe ordinea de zi retragerea autorizatiei de functionare ca SSIF si apoi dizolvarea societatii. Formalitatile de transfer al actiunilor si disponibilitatilor clientilor se vor derula in conformitate cu reglementarile in vigoare", a spus seful Active International.

Petrisor a aratat ca pentru transferul brokerilor se discuta in acest moment cu Tradeville.

Active International este una dintre firmele mici de brokeraj de la Bursa de la Bucuresti, cu un rulaj de 52,8 milioane lei si o cota de piata de 0,28%. In 2010 si 2011, Active International a inregistrat rulaje de 57,8 milioane lei (0,32% cota de piata) si, respectiv, de 175,1 milioane lei (0,75% cota de piata).

Potrivit celor mai recente raportari, compania americana NCH (New Century Holdings) Investor Services are 80,39% din actiunile firmei de brokeraj, iar Posta Romana detine 19,6% din titluri.

Operatiunile din Romania ale NCH sunt coordonate de omul de afaceri Siminel Andrei. NCH administreaza in prezent mai multe active in Romania, printre care Libra Bank si fondul de investitii Broadhurst Investments.

In 2008, Andrei a devenit actionarul majoritar al firmei de brokeraj Vanguard, actuala Tradeville, dupa ce a cumparat pachetul de 95% din actiuni prin intermediul Annaliesse Investments Ltd.

Active International a inregistrat anul trecut pierderi de 46.000 de lei, fata de un profit de 47.000 de lei in precedentul exercitiu financiar. Pe de alta parte, cifra de afaceri a urcat cu aproape doua treimi, la 748.000 de lei.

Piata de capital romaneasca trece printr-una dintre cele mai grele crize din istoria recenta, valorile tranzactionate zilnic ajungand la sume derizorii, in vreme ce o parte din bancile importante care faceau brokeraj se grabesc sa isi inchida operatiunile de intermediere pe Bursa de la Bucuresti (BVB). Citeste articolul complet: S.O.S. Bursa! Piata se topeste, brokerii sunt la capatul rabdarii: "Daca nu ne trezim la realitate, murim de foame"

Sursa foto: Freedigitalnet.comTe-ar putea interesa si:


Mai multe articole din sectiunea Piete de capital »Citeste si
Romanii NU mai trimit scrisori, pun la Posta facturi si comunicari
Setari Cookie-uri