Un pachet de actiuni reprezentand 15,67% din actiunile procesatorului de lactate Albalact (ALBZ) a fost transferat pe piata Rasdaq, pentru 10,6 milioane de lei (2,3 milioane de euro).

Pachetul de actiuni reprezentand 15,67% din titlurile procesatorului de lactate au fost transferate de Petre Ciurtin, tatal presedintelui CA si al directorului general al Albalact (ALBZ) Raul Ciurtin, catre o firma inregistrata in Cipru, Croniar Holdings Limited. Avand in vedere tranzactiile anterioare, este posibil ca si acest offshore sa fie controlat de familia Ciurtin.

Titlurile au fost transferate la ora 15:34, la pretul de 0,1041 lei, cu 20% sub ultima cotatie de luni, de 0,1302 lei/actiune, relateaza Mediafax.

Tranzactia fost realizata, totodata, cu trei minute inainte ca pe BVB sa fie cedate doua pachete de actiuni OMV Petrom pentru 9,8 milioane lei (2,2 milioane euro).

Astfel, intervalul scurt de timp la care au fost realizate cele trei tranzactii si faptul ca au fost realizate intr-o sedinta in care lichiditatea este foarte redusa ar putea fi un indiciu ca actiunile OMV Petrom si Albalact au fost vandute de un fond de investitii.

Compania este unul dintre primii trei producatori de lapte si produse lactate din Romania. Albalact are mai mult de 600 de angajati si peste 5.000 de actionari, fiind listata la categoria a II-a a Bursei de Valori Bucuresti.

La inceputul lunii august, presedintele CA si directorul general al companiei, Raul Ciurtin (foto), si tatal sau Petru Ciurtin au transferat 26,85% din actiunile Albalact catre o firma inregistrata in Cipru, Crisware Holdings.

Atunci, Raul Ciurtin a declarat pentru Mediafax ca va investi prin firma din Cipru.

Anterior tranzactiei de marti, in actionariatul Albalact se regaseau Petru Ciurtin, (15,8% din titluri), fondul de investitii RC2 Limited, inregistrat in Cipru (25,45%), Crisware Holdings Cipru (26,8%).

Compania a inregistrat in primele noua luni cu afaceri de 247 milioane de lei, nivel apropiat de cel inregistrat in aceeasi perioada a anului trecut, si cu un profit net in scadere cu 23%, la 2,7 milioane lei.

Tranzactia negociata cu actiunile Albalact nu a influentat pretul de pe piata principala, unde cotatia a crescut cu 0,61%, la 0,131 lei, pe un rulaj de doar 10.000 de lei.

Raportat la cea mai recenta cotatie de pe piata principala, Albalact este evaluata la 85,5 milioane lei (18,8 milioane euro), iar in functie de pretul la care a fost realizat deal-ul, compania este evaluata la 68 milioane lei (15 milioane euro).


Te-ar putea interesa si:


Mai multe articole din sectiunea Piete de capital »
Ascultă primul podcast de FinTech și digital banking din piață.

Citeste si
Setari Cookie-uri