SIF Oltenia a vandut in sesiunea de marti a Bursei de Valori Bucuresti (BVB) un pachet de 0,04% din actiunile OMV Petrom (SNP), pentru care a incasat 9,4 milioane lei (circa doua milioane de euro), scrie Mediafax.
Titlurile au fost cedate la un pret mediu de 0,395081 lei pe unitate. In sesiunea precedenta a Bursei, au fost realizate cinci deal-uri cu 0,056% din titlurile OMV Petrom, pentru 12,6 milioane lei.

Cumparatorii pachetelor de actiuni cedate marti nu au raportat, pana la transmiterii stirii, achizitiile facute.

In acest an, fondurile Franklin Templeton au fost principalii cumparatori de actiuni Petrom. Acestea au reinceput sa cumpere actiuni OMV Petrom in luna mai, iar de atunci au achizitionat titluri reprezentand 0,4313% din capitalul social al companiei, pentru 93,5 milioane lei (20,8 milioane euro).

La finalul lunii octombrie, activul net al SIF Oltenia era de 1,463 miliarde lei. Societatea este singura SIF care este inca pe plus la nivelul activului net raportat la nivelul de anul trecut, in principal pentru ca nu a vandut catre Erste actiunile BCR pe care le detine. Astfel, activul net este cu 3,3% peste nivelul din decembrie 2011, de 1,416 miliarde lei.

Profitul SIF Oltenia a avansat in luna octombrie cu 8,4 milioane lei, de la 53,3 milioane lei la 61,7 milioane lei (13,9 milioane euro).

Compania OMV Petrom este controlata de grupul austriac OMV, care detine 51,01% din actiuni, in timp ce statul roman are prin Ministerul Economiei 20,64% din titluri. In actionariat se mai regaseste Fondul Proprietatea (20,11%).

Petrom a raportat profituri record in ultimii doi ani. Astfel, anul trecut, profitul net al grupului a fost de 3,76 miliarde lei (885 milioane euro), iar in primele noua luni din acest an castigul a fost de 2,89 miliarde lei (652 milioane euro), cu 1% mai mici decat in aceeasi perioada a lui 2011.

Actiunile OMV Petrom au inchis sesiunea bursiera de marti la un pret de 0,397 lei, iar la aceasta cotatie capitalizarea companiei este de 22,48 miliarde lei (4,9 miliarde euro).


Abonează-te pe

Calculator Salariu: Află câți bani primești în mână în funcție de salariul brut »

Despre autor
Wall-Street.ro este un cotidian de business fondat în 2005, parte a grupului InternetCorp, unul dintre cei mai mari jucători din industria românească de publishing online.Pe parcursul celor peste 15 ani de prezență pe piața media, ne-am propus să fim o sursă de inspirație pentru mediul de business, dar și un canal de educație pentru pentru celelalte categorii de public interesate de zona economico-financiară.În plus, Wall-Street.ro are o experiență de 10 ani în organizarea de evenimente B2B, timp în care a susținut peste 100 de conferințe pe domenii precum Ecommerce, banking, retail, pharma&sănătate sau imobiliare. Astfel, am reușit să avem o acoperire completă - online și offline - pentru tot ce înseamnă business-ul de calitate.

Te-ar putea interesa și:



Mai multe articole din secțiunea Piețe de capital »



Setari Cookie-uri