Remus Vulpescu, fostul sef al Oficiului Privatizarilor, si Ioana Apan, secretar general adjunct in Ministerul Economiei, ar urma sa fie anchetati pentru ca au primit diverse foloase materiale din partea oficialilor Fondul Proprietatea (FP), potrivit RTV. Acuzatiile au fost negate vehement de Vulpescu si reprezentantii Fondului.
Postul TV informeaza ca cei doi ar fi primit de la Fondul Proprietatea bani in conturi off-shore, ca li se plateau vacante si ca circulau cu masini de lux inchiriate de Fondul Proprietatea. De la Fondul Proprietatea, vizati de investigatie ar urma sa fie managerul Fondului, Greg Konieczny, si Oana Truta.

Aceasta din urma este reprezentanta a Fondului Proprietatea in consiliul de supraveghere al companiei Hidroelectrica.

„In Romania exista din nefericire numeroase zvonuri sau stiri nefondate despre plangeri abuzive pe care, in general, nu le comentam. Cu toate acestea, avand in vedere gravitatea plangerilor la care fac referire aceste speculatii, dorim sa confirmam ca nici Fondul Proprietatea, nici reprezentantii sai nu au fost notificati de catre autoritatile romane despre deschiderea unei asemenea investigatii, Mai mult, respingem vehement existenta oricaror motive care sa sprijine o astfel de plangere ce ar implica Fondul Proprietatea sau managerul de investitii al Fondului”, se precizeaza intr-o nota adresata presei de catre Fondul Proprietatea.

Remus Vulpescu a pierdut sefia Oficiului Privatizarilor dupa esecul vanzarii Oltchim si adevaratul circ mediatic care a urmat tranzactia.

Pana la ora redactarii acestei stiri nu existau informatii oficiale cu privire la aceasta posibila investigatie.


Abonează-te pe

Calculator Salariu: Află câți bani primești în mână în funcție de salariul brut »

Despre autor
Ionut Sisu
Ionuț Șișu scrie pentru Wall-Street.ro din anul 2011, iar în prezent ocupă funcția de redactor-șef adjunct . El și-a început activitatea în presă în 2007, în departamentul de limbă engleză al Mediafax monitorizare. În perioada 2008-2009, Ionuț a acoperit domeniile piețe de capital și finanțe personale în cadrul Business Standard, publicația de afaceri a trustului Realitatea-Cațavencu. După o scurtă perioada de timp în cadrul Corect...

Te-ar putea interesa și:



Mai multe articole din secțiunea Piețe de capital »



Setari Cookie-uri