Franklin Templeton Investments si-a redus anul trecut detinerile de actiuni Apple de la 7% la 4,2%, din cauza ingrijorarii provocate de lipsa unei strategii de comercializare de smartphone-uri ieftine pe piete emergente precum China si India, transmite Bloomberg, preluat de Mediafax.
Piata din SUA este "saturata", astfel ca Apple trebuie sa se extinda pe pietele in curs de dezvoltare, a afirmat George Russell, manager de portofolii la Franklin Equity Group, la o conferinta in Singapore.

Actiunile Apple reprezentau inca cea cea mai mare detinere a Franklin U.S. Opportunities Fund, la sfarsitul anului trecut. Fondul a cumparat in schimb actiuni Google si Amazon, a aratat Russell.

"Ne-am redus detinerile de actiuni Apple in mai multe randuri, anul trecut. Suntem ingrijorati in legatura cu lipsa unei strategii pe segmentul de telefoane ieftine, in tarile emergente. Piata din SUA este relativ saturata", a spus investitorul.

Cotatia titlurilor Apple a atins pe 14 ianuarie cel mai scazut nivel din ultimele 11 luni, dupa ce publicatia Nikkei a relatat despre reducerea productiei de telefoane iPhone 5, din cauza cererii scazute.

U.S. Opportunities Fund avea la sfarsitul anului trecut active de 2,51 miliarde de dolari, iar in 2012 a inregistrat un avans de 10%, sub cresterile realizate de 70% din fondurile concurente. In ultimii cinci ani, U.S. Opportunities Fund a consemnat o crestere de 4,9%, peste cele obtinute de 74% dintre firmele rivale.


Abonează-te pe

Calculator Salariu: Află câți bani primești în mână în funcție de salariul brut »

Despre autor
Wall-Street.ro este un cotidian de business fondat în 2005, parte a grupului InternetCorp, unul dintre cei mai mari jucători din industria românească de publishing online.Pe parcursul celor peste 15 ani de prezență pe piața media, ne-am propus să fim o sursă de inspirație pentru mediul de business, dar și un canal de educație pentru pentru celelalte categorii de public interesate de zona economico-financiară.În plus, Wall-Street.ro are o experiență de 10 ani în organizarea de evenimente B2B, timp în care a susținut peste 100 de conferințe pe domenii precum Ecommerce, banking, retail, pharma&sănătate sau imobiliare. Astfel, am reușit să avem o acoperire completă - online și offline - pentru tot ce înseamnă business-ul de calitate.

Te-ar putea interesa și:



Mai multe articole din secțiunea Piețe de capital »



Setari Cookie-uri