Carmen Negoita, presedintele CNVM, atrage atentia ca termenul de trei luni pentru infiintarea Autoritatii de Supraveghere Financiara (ASF) este nefezabil, scrie ZF.ro.
"Pentru ca ASF sa poata functiona eficient sunt necesare dezbateri, consultarea pietei si a tuturor institutiilor implicate, analize de impact si eficientizare a actului de supraveghere la nivelul unei singure entitati.(...) Crearea si asigurarea functionarii unei astfel de entitati impune un termen de cel putin un an", a declarat Negoita.

Guvernul a anuntat la sfarsitul anului trecut ca va desfiinta autoritatile de supraveghere din domeniul financiar, cu exceptia celor care tin de BNR, astfel ca atributiile si tot personalul CNVM, CSA si CSSPP vor fi preluate pana cel tarziu in luna martie a anului viitor de catre o noua institutie - Autoritatea de Supraveghere Financiara.

Wall-Street.ro a lansat o petitie prin care propune oprirea numirilor politice si selectarea specialistiilor la sefia autoritatilor care reglementeaza piata financiara romaneasca, asa cum se intampla deja in cazul mai multor piete internationale.

Cititi si Ce vrea piata de capital romaneasca de la noua institutie de supraveghere.



Sursa foto: sxc.hu

Abonează-te pe

Calculator Salariu: Află câți bani primești în mână în funcție de salariul brut »

Despre autor
Wall-Street.ro este un cotidian de business fondat în 2005, parte a grupului InternetCorp, unul dintre cei mai mari jucători din industria românească de publishing online.Pe parcursul celor peste 15 ani de prezență pe piața media, ne-am propus să fim o sursă de inspirație pentru mediul de business, dar și un canal de educație pentru pentru celelalte categorii de public interesate de zona economico-financiară.În plus, Wall-Street.ro are o experiență de 10 ani în organizarea de evenimente B2B, timp în care a susținut peste 100 de conferințe pe domenii precum Ecommerce, banking, retail, pharma&sănătate sau imobiliare. Astfel, am reușit să avem o acoperire completă - online și offline - pentru tot ce înseamnă business-ul de calitate.

Te-ar putea interesa și:



Mai multe articole din secțiunea Piețe de capital »



Setari Cookie-uri