Ministrul Economiei, Varujan Vosganian, a declarat, dupa intrevederea cu misiunea FMI, CE si Bancii Mondiale, ca a convenit cu expertii internationali ca privatizarea sau listarea companiilor din portofoliul ministerului sa fie realizate pana la finele lunii aprilie, informeaza Mediafax.
"La Transgaz procedurile ar trebui sa se incheie pana al finele lunii aprilie (...) Luna aprilie termen final pentru privatizari", a spus Vosganian imediat dupa intalnirea cu FMI.

El a aratat ca ramane in discutie viabilitatea complexelor energetice Hunedoara si Oltenia.

"La Oltchim, manine voi depune un memorandum in Guvern in legatura cu persopectivele companiei. Avem un punct de vedere prezentat FMI. Dansii au agreat ca formula noastra este cea corecta. Ramane discutia in legatura cu viabilitatea acestei mari companii. FMI da prea putine sanse. Am explicat ca privatizarea anterioara, acel Broadway show (...), s-a desfasurat in conditii politice speciale, cu o anumita anecdotica, care a tinut unii investitori departe", a adaugat Vosganian.

El a refuzat sa prezinte solutia pe care o va propune miercuri in sedinta de guvern, argumentand ca nu poate face o astfel de impolitete, de a anunta public inainte de a discuta cu colegii de cabinet.

"Am prezentat patru solutii saptamana trecuta, una priveste insolventa, alta agentul de privatizare, lichidarea voluntara si sa fie lasate lucrurile asa cum sunt. Maine voi prezenta una dintre ele (...) Avem discutii cu toti creditorii, voi avea in zilele urmatoare si cu bancile. Vom vedea daca solutia pe care sper sa primesc aprobarea Guvernului va permite si o restructurare a datoriilor bancilor",a continuat ministrul Economiei.

Vosganian si-a exprimat speranata intr-o buna colaborare cu celalalt actionar al companiei, compania PCC, aratand ca se asteapta la o relatie corecta, in care cationarul minoritar sa sustina demersurile statului.

"Vreau sa transmit si o multumire anticipativa lagata de colaborarea cu PCC", a mai spus Vosganian.

El a adaugat ca si la Cuprumin exista mai multe variante, intre care una are in vedere parteneriat public-privat, prinn care un investitor privat sa investeasca si sa fie repornita activitatea.

Pentru privatizarea Cuprimin, Vosganian se astepta sa primeasca mandat de la guvern saptamana viitoare


Abonează-te pe

Calculator Salariu: Află câți bani primești în mână în funcție de salariul brut »

Despre autor
Wall-Street.ro este un cotidian de business fondat în 2005, parte a grupului InternetCorp, unul dintre cei mai mari jucători din industria românească de publishing online.Pe parcursul celor peste 15 ani de prezență pe piața media, ne-am propus să fim o sursă de inspirație pentru mediul de business, dar și un canal de educație pentru pentru celelalte categorii de public interesate de zona economico-financiară.În plus, Wall-Street.ro are o experiență de 10 ani în organizarea de evenimente B2B, timp în care a susținut peste 100 de conferințe pe domenii precum Ecommerce, banking, retail, pharma&sănătate sau imobiliare. Astfel, am reușit să avem o acoperire completă - online și offline - pentru tot ce înseamnă business-ul de calitate.

Te-ar putea interesa și:



Mai multe articole din secțiunea Piețe de capital »



Setari Cookie-uri