Actiunile europene au incheiat tranzactiile de vineri la maximul ultimelor 23 de luni, dupa informatii privind cresterea increderii oamenilor de afaceri in economia germana si rambursarea de catre banci a unei parti mai mari din imprumuturile de urgenta de la BCE, transmite Bloomberg, citat de Mediafax.

Indicele Stoxx Europe 500 a avansat cu 0,3%, iar la nivelul saptamanii cu 0,9%. De la inceputul acestui an cresterea este de 3,6%.

Actiunile Banca Monte dei Pachi di Siena au inregistrat cea mai mare crestere in randul bancilor, de 11%, dupa o informatie potrivit careia Banca Italiei ar putea aproba sambata un plan de salvare a institutiei financiare.

Volumul tranzactiilor de vineri a fost cu 33% peste media ultimelor 30 de zile.

Indicii nationali au crescut pe 14 din 18 piete de capital din Europa Occidentala.

Indicele londonez FTSE 100 a urcat cu 0,3%, CAC 40 al bursei din Paris cu 0,7%, iar DAX al bursei din Frankfurt cu 1,4%.

Euro a urcat la cel mai ridicat nivel din ultimele 11 luni fata de dolar, dupa ce Banca Centrala Europeana a anuntat ca 278 de banci vor rambursa saptamana viitoare imprumuturi de 137,2 miliarde de euro, peste suma de 84 de miliarde de euro anticipata de analisti.


Te-ar putea interesa si:


Mai multe articole din sectiunea Piete de capital »Citeste si
BVB, promovata sau nu piata emergenta? FTSE: Ramane cum am stabilit