Bursa Romana de Marfuri (BRM) spune ca detine singura platforma pe care companiile o pot utiliza pentru comercializarea gazelor naturale si solicita autoritatilor sa evite crearea "unor monopoluri artificiale si ineficiente" prin desemnarea une singure entitati care sa deruleze astfel de tranzactii, scrie Mediafax.
"Detinem un sistem de ultima generatie pentru tranzactionarea gazelor. Acesta este complet digitalizat si dotat cu un sistem de securitate performant. (...) Avem convingerea ca autoritatile vor actiona in sensul evitarii unor monopoluri artificiale si ineficiente, recunoscand realitatile din piata si permitand traderilor sa interactioneze in mod optim, fara a genera distorsiuni ale preturilor sau suspiciuni de practici netransparente", a declarat intr-un comunicat presedintele BRM, Septimiu Stoica.

Bursa de energie OPCOM, detinuta de compania de stat Transelectrica, incearca de mai multi ani sa creeze o platforma de tranzactionare a gazelor.

Deocamdata, nu exista oficial nicio bursa de gaze naturale in Romania, desi reprezentanti ai statului si companiilor din sector au invocat de mai multe ori in ultimii ani necesitatea unei astfel de entitati.

Presedintele Autoritatii Nationale de Reglementare in domeniul Energiei, Niculae Havrilet, declara in ianaurie pentru Mediafax ca tranzactiile cu gaze vor putea fi realizate de orice entitate, nu doar de OPCOM.
Abonează-te pe

Calculator Salariu: Află câți bani primești în mână în funcție de salariul brut »

Despre autor
Wall-Street.ro este un cotidian de business fondat în 2005, parte a grupului InternetCorp, unul dintre cei mai mari jucători din industria românească de publishing online.Pe parcursul celor peste 15 ani de prezență pe piața media, ne-am propus să fim o sursă de inspirație pentru mediul de business, dar și un canal de educație pentru pentru celelalte categorii de public interesate de zona economico-financiară.În plus, Wall-Street.ro are o experiență de 10 ani în organizarea de evenimente B2B, timp în care a susținut peste 100 de conferințe pe domenii precum Ecommerce, banking, retail, pharma&sănătate sau imobiliare. Astfel, am reușit să avem o acoperire completă - online și offline - pentru tot ce înseamnă business-ul de calitate.

Te-ar putea interesa și:



Mai multe articole din secțiunea Piețe de capital »



Setari Cookie-uri