Bursa de la Bucuresti a incheiat sedinta in stagnare, intr-o piata apatica si unde tranzactiile cu actiunile Fondului Proprietatea, SIF Oltenia si BRD au asigurat aproape trei sferturi din lichiditatea de doar 14,7 milioane lei, scrie Mediafax.
Piata a fost pe crestere usoara inca din primele minute, desi pietele vest-europene erau in scadere. In ultima jumatate de ora insa piata de la Bucuresti a pierdut castigul fragil de la deschidere, iar pana la inchidere a fluctuat nesemnificativ in jurul nivelului de vineri.

Astfel, la finalul sedintei majoritatea indicilor BVB inregistrau variatii de sub 0,1%.

"Este ciudat ca desi pietele europene au inregistrat scaderi de peste 1%, bursa de la Bucuresti nu a fost afectata. Probabil ca aceasta lipsa de reactie a fost cauzata de volumele mici de tranzactionare", a declarat pentru Mediafax directorul general al firmei brokeraj Rombell Securities, Adrian Tod.

La fel ca in zilele anterioare, volumele de tranzactionare au fost reduse in cazul celor mai multe actiuni. La inchiderea pietei principale, transferuri de peste 100.000 de lei inregistrau doar actiunile emise de 15 din cele 79 de companii listate pe primele trei categorii ale BVB si la sectiunea titlurilor internationale.

Investitorii au tranzactionat in total actiuni de doar 14,7 milioane lei (3,3 milioane euro), valoare de aproape doua ori mai redusa decat rulajul de vineri, de 27,8 milioane lei (6,3 milioane euro). Aproape 75% din lichiditatea pietei a fost asigurata de transferuri cu actiunile Fondului Proprietatea (4,1 milioane lei), SIF Oltenia (4,6 milioane lei) si BRD (1,8 milioane lei).

Cea mai recenta operatiune cu titlurile Fondului Proprietatea a fost realizata la 0,5995 lei, pret similar ultimei cotatii de vineri, iar actiunile SIF Oltenia au scazut cu 0,27%, la 1,486 lei.

"Actiunea Fondul Proprietatea incearca de cateva zile sa treaca de acest prag psihologic de 0,6 lei, care deocamdata este greu de doborat", a mai spus Tod.

Cresterea actiunile Bancii Carpatica (BCC) a incetinit la 0,75%, de la peste 2% la deschiderea sedintei. Astfel, pretul acestor titluri a ajuns la 0,0539 lei, pe un rulaj de 265.000 de lei.

"Numirea noului director general a determinat un val de entuziasm in randul investitorilor, care probabil ca mizeaza pe o imbunataire a performantelor bancii", a afirmat brokerul.

Carpatica a anuntat vineri ca Johan Gabriels, fost presedinte al RBS Romania, a fost numit in functia de director general si presedinte al directoratului bancii controlate de omul de afaceri Ilie Carabulea.

Pe piata Rasdaq, investitorii au transferat titluri de 177.000 de lei, valoare de trei ori sub rulajul de vineri, de 492.000 de lei.

La inchiderea pietei principale de la Bucuresti, bursele vest-europene erau in scadere cu pana la 1,6%.

Abonează-te pe

Calculator Salariu: Află câți bani primești în mână în funcție de salariul brut »

Despre autor
Wall-Street.ro este un cotidian de business fondat în 2005, parte a grupului InternetCorp, unul dintre cei mai mari jucători din industria românească de publishing online.Pe parcursul celor peste 15 ani de prezență pe piața media, ne-am propus să fim o sursă de inspirație pentru mediul de business, dar și un canal de educație pentru pentru celelalte categorii de public interesate de zona economico-financiară.În plus, Wall-Street.ro are o experiență de 10 ani în organizarea de evenimente B2B, timp în care a susținut peste 100 de conferințe pe domenii precum Ecommerce, banking, retail, pharma&sănătate sau imobiliare. Astfel, am reușit să avem o acoperire completă - online și offline - pentru tot ce înseamnă business-ul de calitate.

Te-ar putea interesa și:



Mai multe articole din secțiunea Piețe de capital »



Setari Cookie-uri