Bursa de la Bucuresti a scazut cu 0,12% la deschiderea sedintei de joi, intr-o piata unde au fost realizate tranzactii in valoare de doar 93.000 de lei cu actiuni emise de un sfert din companiile listate pe primele trei categorii ale BVB si la sectiunea titlurilor internationale, informeaza Mediafax.
Dupa primele 20 de minute de tranzactionare, majoritatea indicilor inregistrau variatii de sub 0,1%.

Cele mai vizibile variatii erau consemnate de indicele general al Bursei, BET-C, si de indicele BET, al celor mai lichide zece actiuni. Astfel, indicele general era in scadere cu 0,12%, iar indicele BET se plasa cu 0,11% sub inchiderea de miercuri.

Lichiditatea pietei, de doar 93.000 de lei (21.000 de euro), valoare cu mult sub rulajul de la debutul sedintei precedente, de 4,5 milioane lei (cu putin peste un milion de euro).

Actiunile Fondului Proprietatea (FP) si titlurile Zentiva (SCD) au fost cele mai tranzactionate din piata, cu transferuri de 24.000 de lei si, respectiv, de 22.000 de lei. Actiunile Fondului Proprietatea au stagnat la 0,5955 lei, iar titlurile Zentiva au crescut cu 1,12%, la 0,8595 lei.

Actiunile Rompetrol Rafinare (RRC) au scazut cu 0,94%, la 0,0422 lei, dupa ce in precedentele doua zile au urcat cu 22,8%. Scaderea usoara a venit in cadrul a doua transferuri, de doar 64 de lei.

Evolutia din sedintele anterioare a fost determinata de un interviu acordat Bloomberg de catre vicepresedintele Rompetrol Group, Azamat Zhangulov. El a spus ca Rompetrol Group vrea sa rascumpere actiunile Rompetrol Rafinare primite de stat in urma conversiei unor obligatiuni, iar un acord este vizat cat mai repede cu putinta in contextul stabilitatii politice din Romania.

Actiunile Rompetrol Rafinare libere la tranzactionare pe bursa reprezinta doar 0,68% din capitalul social al Rompetrol Rafinare, in conditiile in care The Rompetrol Group si alte companii din grup controleaza 54,63% din titluri, iar statul detine 44,69% din actiuni.

Marile piete europene au deschis sedinta de joi in stagnare, investitorii asteptand o sedinta de politica monetara a Bancii Centrale Europene.


Abonează-te pe

Calculator Salariu: Află câți bani primești în mână în funcție de salariul brut »

Despre autor
Wall-Street.ro este un cotidian de business fondat în 2005, parte a grupului InternetCorp, unul dintre cei mai mari jucători din industria românească de publishing online.Pe parcursul celor peste 15 ani de prezență pe piața media, ne-am propus să fim o sursă de inspirație pentru mediul de business, dar și un canal de educație pentru pentru celelalte categorii de public interesate de zona economico-financiară.În plus, Wall-Street.ro are o experiență de 10 ani în organizarea de evenimente B2B, timp în care a susținut peste 100 de conferințe pe domenii precum Ecommerce, banking, retail, pharma&sănătate sau imobiliare. Astfel, am reușit să avem o acoperire completă - online și offline - pentru tot ce înseamnă business-ul de calitate.

Te-ar putea interesa și:



Mai multe articole din secțiunea Piețe de capital »



Setari Cookie-uri