Fostul vicepresedinte CNVM si administrator al Bursei din Sibiu, Paul Miclaus (foto), a intrat in echipa de consilieri ai ministrului Economiei Varujan Vosganian.
In 1997, Miclaus a mai fost consilier al presedintelui Comisiei Buget, Finante, Banci din Senatul Romaniei.

Paul Miclaus vrea sa realizeze o evaluare a companiilor de stat atractive pentru investitori care se afla in portofoliul Ministerului Economiei (ME).

“I-am propus ministrului sa inventariem si sa evaluam situatia companiilor de stat pe care ME le are in subordine, sa vedem care functioneaza si care nu, iar in cazul societatilor cu probleme vom gasi solutii pentru a le transforma in ceva viabil. O problema in momentul de fata este aceea ca in afara de Oficiul Privatizarilor si AVAS nimeni nu stie cu exactitate ce companii sunt in subordinea carui minister”, a declarat Miclaus.

Varujan Vosganian si Paul Miclaus s-au intalnit joi cu noul presedinte al SIF Banat Crisana, Dragos Bilteanu.

In cadrul discutiilor, s-a facut o evaluare a pietelor financiare din Romania si a modului in care ele pot constitui un mijloc de atragere de capital privat pentru companiile de stat in curs de privatizare. Dragos Bilteanu a ridicat problema accesului nediscriminatoriu a capitalului romanesc ca partener al investitiilor publice si private ale statului.

Vosganian a decis ca va invita in fiecare saptamana la sediul ME o companie romaneasca de succes pentru a avea discutii cu executivii acesteia, precum si cu investitorii romani importanti.


Abonează-te pe

Calculator Salariu: Află câți bani primești în mână în funcție de salariul brut »

Despre autor
Ionut Sisu
Ionuț Șișu scrie pentru Wall-Street.ro din anul 2011, iar în prezent ocupă funcția de redactor-șef adjunct . El și-a început activitatea în presă în 2007, în departamentul de limbă engleză al Mediafax monitorizare. În perioada 2008-2009, Ionuț a acoperit domeniile piețe de capital și finanțe personale în cadrul Business Standard, publicația de afaceri a trustului Realitatea-Cațavencu. După o scurtă perioada de timp în cadrul Corect...

Te-ar putea interesa și:



Mai multe articole din secțiunea Piețe de capital »



Setari Cookie-uri