Ministerul Economiei cauta administratori pentru companiile Nuclearelectrica, Romgaz si Transgaz (TGN), candidatii interesati putand depune dosarele pana la 13 martie, scrie Mediafax.

Selectia va fi derulata de Oficiul Participatiilor Statului si Privatizarii in Industrie (OPSPI), asistat de firmele Quest Advisors si Transearch International, potrivit unui anunt al ministerului.

"Dosarele cuprinzand documentele cerute pentru candidatura vor fi depuse/trimise (...) pana cel tarziu in 13 martie 2013, ora 16.00", se arata in anunt.

Printre criteriile luate in calcul la alegerea administratorilor se numara o experienta de cel putin zece ani, din care minimum cinci ani in pozitii de conducere sau administrare, precum si o experienta de conducere a unor companii cu afaceri de cel putin 100 milioane euro sau 1.000 de angajati.

Potrivit anuntului, "in selectia candidatilor se va avea in vedere evitarea situatiilor de conflict de interese sau incompatibilitati", iar in Consiile de Administratie ale celor trei companii vor putea fi alesi cel mult doi membri din randul functionarilor publici sau a altor categorii de personal din Ministerul Economiei.

Ministerul Economiei controleaza pachetele majoritare de actiuni ale Nuclearelectrica, Romgaz si Transgaz, trei dintre cele mai mari companii energetice din Romania.


Te-ar putea interesa si:


Mai multe articole din sectiunea Piete de capital »
Ascultă primul podcast de FinTech și digital banking din piață.

Citeste si